Region

Abazović: Ako bude dogovor nove većine da budem premijer - dobro, ako ne svoju viziju ću afirmisati sa druge pozicije

Komentari

Autor: Euronews Srbija

02/09/2022

-

14:44

Abazović: Ako bude dogovor nove većine da budem premijer - dobro, ako ne svoju viziju ću afirmisati sa druge pozicije
Abazović: Ako bude dogovor nove većine da budem premijer - dobro, ako ne svoju viziju ću afirmisati sa druge pozicije - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

 Premijer Crne Gore Dritan Abazović rekao je danas u Beogradu, da ako dogovor nove većine bude da on bude premijer biće “dobro”, a ako ne, on će svoju politiku afirmisati iz neke druge pozicije. 

“Ali definitvno, stvari koje su postavljene kao temelj će se ostvarivati”, naveo je.  

Dodao je da je u prethodnom periodu urađeno mnogo stvari u Crnoj Gori koje su važne za ukupno pomirenje.  

"Ja sam premijer koji donosi teške odluke i ponosan sam na to. I za 100 dana je doneto mnogo teških odluka i dalje ću donositi ako budem premijer", naveo je Abazović.

Osvrnuo se i na današnji dogovor "stare" većine.

"Ako bude dogovor nove većine da budem premijer - dobro, ako ne svoju viziju i svoju politiku ću afirmisati sa neke druge pozicije, pa i iz opozicije ako bude trebalo", naveo je Abazović.

Parlamentarna većina od izbora iz 2020. godine potpisala je sporazum i formiraće novu Vladu Crne Gore, saopštio je jedan od lidera DF-a Andrija Mandić nakon sastanka predstavnika "stare" većine". 

Ovaj dogovor važiće samo ukoliko ne bude održana današnja sednica parlamenta na čijem dnevnom redu je trebalo da se nađe inicijativa za smenu predsednice parlamenta Danijele Đurović. Skupštinska sednica je zbog sastanka stranaka počela sa više od dva sata zakašnjenja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa