Region

Abazović dao izjavu u Specijanom državnom tužilaštvu: Očekujem da se pokrene lavina, grudvica je krenula

Komentari

Autor: RTCG

05/09/2022

-

09:36

Abazović dao izjavu u Specijanom državnom tužilaštvu: Očekujem da se pokrene lavina, grudvica je krenula
Abazović dao izjavu u Specijanom državnom tužilaštvu: Očekujem da se pokrene lavina, grudvica je krenula - Copyright RTS/Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Premijer Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) izneo je svoja saznanja o švercu cigareta u Crnoj Gori i povezanih lica i kompanija sa tim svercom, o čemu je nagovestio na sednici Skupštine Crne Gore kada je izglasano nepoverenje njegovoj vladi.

On je novinarima nakon izlaska iz SDT-a rekao da je u izjavi pomenuo konkretna imena i očekuje "da se pokrene lavina", te da je "grudvica krenula".

"Ovo je komplikovana materija, treba i tužiocima dosta vremena", kazao je on. U SDT se preselila priča oko šverca cigareta, istakao je Abazović.

"Očekujem da se pokrene lavina, grudvica je krenula. Morao sam da iskažem putokaz šverca cigareta u Crnoj Gori. Govorio sam o operativnin podacima i očekujem da tužilaštvo utvrdi da li je to tačno ili nije. Govorio sam o konkretnim imenima, sada sam proširio listu... Nisu to nepoznata imena, i firmi i pojedinaca", saopštio je Abazović i naveo da je u SDT-u ostavio određenu dokumentaciju i ostavio inpute gde to tužioci mogu naći.

"Dao sam jedan primer koji ima veze i sa prethodnim SDT-om, pa neka ispituju", dodao je crnogorski premijer. Poručio je i da će država uraditi sve što može u cilju bezbednosti tužioca Vladimira Novovića.

"Novović je čovek koji će zajedno sa svojim timom da se obračuna sa mafijom", dodao je Abazović. 

"Ono što nas zanima je da se stegne obruč oko ljudi koji su ovog zemlji pričinili mnogo zla. Tada će ovoj zemlji biti mnogo bolje", istakao je Abazović.

Iz Specijalnog tužilaštva su ranije kazali da je formirano više krivičnih predmeta zbog postojanja osnova ili osnovane sumnje da je učinjeno krivično delo krijumčarenje, uključujući cigarete iz Luke Bar, preneo je portal RTCG.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa