Region

Abazović: Nemam vremena da razmišljam o novoj vladi, sve opcije su na stolu

Komentari

Autor: RTCG

07/09/2022

-

12:45

Abazović: Nemam vremena da razmišljam o novoj vladi, sve opcije su na stolu
Dritan Abazović - Copyright Tanjug AP/Risto Božović

veličina teksta

Aa Aa

Premijer Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović izjavio je danas da nema vremena da razmišlja o kalkulacijama u vezi sa formiranjem nove vlade. On je u Luci Bar novinarima rekao da su ga saradnici obavestili da je na jučerašnjem sastanku predstavnika stranaka parlamentarne većine iz avgusta 2020. atmosfera bila značajno bolja nego pre i dodao da su "sve opcije na stolu".

"Nije bilo reči o konkretnim imenima juče tokom sastanka, što se tiče nove vlade. Mislim da je atmosfera dobra i značajno bolja nego pre. Dobio sam informaciju da će na nekom od narednih sastanaka pokušati da konkretizuju stvari. Ja ne bih ništa prejudicirao, sve opcije su otvorene i na stolu", rekao je Abazović.

Crnoj Gori, istakao je, svakako treba vlada i politička stabilnost. Kolege u parlamentu treba da se posvete dogovoru, ali i stvaranja uslova da izađemo na izbore, dodaje Abazović.

"Da li se ona može ostvariti kroz novu vladu ili kroz izbore, to neka bude procena. Malo su splasnule tenzije, ima tu još političkih subjekata koji žele da to dovedu do nečega što će dovesti negativnu energiju. Lično sam optimista. Nemam vremena da razmišljma o političkim kalkulacijama", kazao je Abazović.

Govoreći o smenjivanju predsednice Skupštine Crne Gore Danijele Đurović poručio je da neće dozvoliti ucene.

"Ne vidim nikakav razlog da predsednica Skupštine podnese ostavku i da dobijemo novog predsednika. Ako to bude predmet nekog dogovora, kako da ne. Ja mislim da je to i sama predsednica Đurović izjavila. Ali da je neko sad ucjenjuje da bi se obezglavile institucije... Ti što je ucenjuju imaju mogunost da nastave sednicu sa DPS-om i da izglasaju nepoverenje predsednici Skupštine", kazao je on. 

Kazao je da smatra da su određene strukture imale dogovor sa DPS-om koji nisu mogle da ispoštuju do kraja zbog javnosti ili nečeg drugog.

“Mislim da su ga imali i da sada traže izbor da bi nekako uradili ono što su im obećali. Da im naprave uslugu koju su im obećali. Ako bude dogovor da imamo nove predsednike Skupštine i Vlade, onda ok. Neka predsednica Đurović zakažđe sjednicu za 28. septembar i idemo dalje, idemo u parlament”, kazao je on.

Podsetimo, stranke pobednice parlamentarnih izbora u Crnoj Gori 30. avgusta 2020. godine imaju rok do 19. septembra da se dogovore o novoj vladi, u suprotnom će predsednik Crne Gore Milo Đukanović raspisati vanredne parlamentarne izbore.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa