Region

Dodik: BiH nije blizu članstva u NATO

Komentari

Autor: Tanjug

13/09/2022

-

16:53

Dodik: BiH nije blizu članstva u NATO
Dodik: BiH nije blizu članstva u NATO - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da BiH nije blizu članstva u NATO-u i da bi voleo da BiH ukinu Oružane snage.

Dodik je rekao da je najavljena vežba "Kombinovani napor 22" na Manjači deo već ustaljene prakse u okviru programa koji je ranije donesen.

"NATO tu ne učestvuje nego je kao posmatrač. Oni će tu posmatrati određene stvari, kao što se pojavljuju u Srbiji i na mnogim mestima u okviru svih programa", rekao je Dodik u Banjaluci.

Napomenuo je da je protiv ulaska BiH u NATO alijansu.

"Mi smo protiv NATO. Taj program saradnje sa NATO govori da se članstvo ne prejudicira. Za to je potrebna posebna odluka, ali ne postoji", rekao je Dodik, prenela je RTRS.

Istakao je da bi volio da se BiH demilitarizuje.

"Nama NATO ne treba ni u tom pogledu, ali neka struktura koju sam nasledio nije mogla da se eliminiše u ovom vremenu", kazao je Dodik.

Ministar odbrane u Savetu ministara Sifet Podžić i načelnik Oružanih snaga BiH general-pukovnik Senad Mašović predstavili su danas u Sarajevu vežbu "Kombinovani napor 22" kojim je najavljeno od 19. do 23. septembra na Manjači finalno NATO ocenjivanje Bataljonske borbene grupe lake pešadije Oružanih snaga BiH.

Komentari (0)

Evropa