Region

Bivši ministar spoljnih poslova Slovenije Anže Logar predao kanidaturu za predsedničke izbore

Komentari

Autor: Tanjug

21/09/2022

-

16:01

Bivši ministar spoljnih poslova Slovenije Anže Logar predao kanidaturu za predsedničke izbore
Ministar spoljnih poslova Slovenije Anže Logar - Copyright EPA/GIUSEPPE LAMI

veličina teksta

Aa Aa

Poslanik Slovenačke demokratske stranke (SDS) i bivši ministar spoljnih poslova Slovenije, Anže Logar, predao je kandidaturu za predstojeće predsedničke izbore, najavljene za 23. oktobar.

Logar je prijavu predao uz 5.000 potpisa birača, koji su podržali njegovu kandidaturu, a njegovu prijavu je podržao i SDS, prenela je STA. Logar je najavio da će mu fokus u slučaju pobede na izborima biti na ohrabrivanju poslovnog okruženja, inkluziji mladih, zelenoj transformaciji, kao i na bezbednosnoj i spoljnoj politici i dodaje da će to zahtevati učešcće svih političara.

"Čak i ako imamo različite poglede na svet, definitivno imamo nešto što nas ujedinjuje. Mislim da moramo da ujedinimo ove pozitivne faktore i da zakoračimo u sutrašnji dan velikim koracima, uvereni da Slovenija diše punim plućima i koristi sve što ima na raspolaganju“, rekao Logar.

Logar je rekao da njegovo političko opredeljenje, levica vidi kao "krajnje desno", dok ga opoziciona Nova Slovenija (NSi) optužuje da se snažno kreće ka "centru ili levom centru".

"Na levici kažu da sam krajnji desničar, u NSi kažu da sam levičar, što znači da sam pravi kandidat za predsednika koji cće biti predsednik svih građana, svih Slovenaca", izjavio je Logar, prenosi slovenačka agencija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa