Region

Abazović: Sa vlasti me sklonile političke struje organizovanih kriminalnih grupa

Komentari

Autor: Tanjug

25/09/2022

-

21:34

Abazović: Sa vlasti me sklonile političke struje organizovanih kriminalnih grupa
Dritan Abazović - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Premijer Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović izjavio je da su ga sa vlasti sklonile političke struje organizovanih kriminalnih grupa, nakon što je rešio da se obračuna sa krijumčarima kokaina i cigareta.

Abazoviću je uskraćeno poverenje 20. avgusta u parlamentu većinom glasova, međutim, on kaže da je pravi razlog njegovog poraza to što je raskinuo sa višedecenijskim povlađivanjem crnogorske vlade kriminalnim grupama, tako što je dao doprinos velikoj zapleni kokaina i švercovanih cigareta, preneo je "Gardijan".

Iako se još ne zna koliko će ostati na mestu premijera, Abazović za britanski list kaže da se prozapadna orijentacija Crne Gore neće promeniti.

"Postoji mala politička konfuzija u Crnoj Gori, ali mislim da ne postoji varijanta koja nas ostavlja van vlade", rekao je Abazović.

On je rekao da bi rešenje mogli da budu novi izbori ili nova vladajuća koalicija, ali i da će u svakoj varijanti njegova URA i njegovi saveznici zadržati određeni udeo u vladi.

"Ono što smo obećali našim partnerima u Stejt departmentu to je da ćemo definitivno imati kontrolu nad delom vlade i održaćemo bezbednosni sektor i stranu politiku", poručio je Abazović.

Abazović je dodao da veruje da je predsednik države Milo Ðukanović na vrhu saradnje između organizovanog kriminala i crnogorske politike.

On je problem. Smatram da je duboko umešan u korupciju", poručio je Abazović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa