Region

Predsednik Crne Gore Đukanović gost na večeri kod Kurtija - u Prištini Samit o Zapadnom Balkanu

Komentari

Autor: Fonet

25/10/2022

-

08:37

Predsednik Crne Gore Đukanović gost na večeri kod Kurtija - u Prištini Samit o Zapadnom Balkanu
Predsednik Crne Gore Đukanović gost na večeri kod Kurtija - u Prištini Samit o Zapadnom Balkanu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović sinoć je je u Prištini, na poziv premijera Kosova Aljbina Kurtija, bio gost na večeri organizovanoj povodom održavanja međunarodnog skupa "Samit o Zapadnom Balkanu 2022 - izgradnja mostova za mir, prosperitet i solidarnost", pod pokroviteljstvom londonskog "Ekonomista’'.

Đukanovićeva poseta Prištini nije bila zvanično najavljena, a u saopštenju iz njegovog kabineta navodi se da su na večeri bili istaknuti učesnici iz EU, SAD i država regiona, međunarodnih organizacija, poslovnih i finansijskih institucija, među kojima specijalni izaslanik Velike Britanije za Balkan Stjuart Pič, bivši predsednik Evropskog parlamenta Martin Šulc, bivši predsednik Minhenske bezbednosne konferencije Volfgang Išinger, kao i ambasadori SAD i članica EU na Kosovu, prenosi RTCG.

Đukanović je iskoristio priliku da upozna sagovornike o aktuelnom crnogorskom trenutku i da iznese poglede na kretanja u regionu u kontekstu zajedničkih evropskih i evroatlantskih stremljenja, kao i o zbivanja na globalnom planu", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će na "ovom prestižnom međunarodnom skupu" učesnici podeliti svoja razmišljanja, vizije i strategije vezano za rešavanje trenutne krize prouzrokovane agresijom Rusije na Ukrajinu, kao i o neophodnosti brže integracije zemalja Zapadnog Balkana u EU.

"Pored toga, biće reči i o planovima za unapređenje ekonomskog rasta, stabilnosti i saradnje na Zapadnom Balkanu", navodi se u saopštenju. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa