Region

Prekinuto glasanje na dva biračka mesta u Šavniku

Komentari

Autor: Tanjug

06/11/2022

-

12:04

Prekinuto glasanje na dva biračka mesta u Šavniku
Ilustracija - Copyright Tanjug/HINA/Admir Buljubašić

veličina teksta

Aa Aa

Na dva, od ukupno tri biračka mesta na kojima se danas ponavljaju lokalni izbori u Šavniku, prekinuto je glasanje.

Glasanje je prekinuto zbog napada na člana biračkog odbora na biračkom mestu u Kruševicama, a prethodno i na biračkom mestu u Opštini Šavnik.

Kao prenose crnogorski mediji, iz koalicije "Za budućnost Šavnika", kažu za TVCG da je na biračkom mestu u Kruševicama napadnut njihov član Radule Lazović.

Navodno su četvorica mladića došla da glasaju, ali kako nisu stanovnici šavničke opštine, opozicija im nije dozvolila da glasaju.

Napali su Lazovića, polomili biračke kutije, razbacali birački materijal i pobegli, ali ih je policija uhapsila nedaleko od biračkog mesta u Kruševicama i privela.

Glasanje je nešto ranije prekinuto i na biračkom mestu broj 1 u Šavniku.

Član biračkog odbora iz koalicije "Za budućnost Šavnika" nije dozvolio da glasa birač za kojeg tvrdi da je iz Nikšićća. Nakon toga je uništio dero glasačkih listića.

Izbori su danas trebalo da budu ponovljeni na biračkom mestu u zgradi Opstine Šavnik, kao i u selima Bijela i Kruševice, a pravo glasa ima 679 birača.

Na tim biračkim jestima je u prethodna dva izborna ciklusa, 23. i 30. oktobra, prekinuto glasanje, nakon što pojedini članovi biračkih odbora nisu omogućili glasačima da ostvare svoje biračko pravo.

Komentari (0)

Evropa