Region

Đukanović o protestu u Podgorici: I te kako nas ima i biće nas kad god treba

Komentari

Autor: Euronews Srbija

09/11/2022

-

10:20

Đukanović o protestu u Podgorici: I te kako nas ima i biće nas kad god treba
Milos Đukanovic - Copyright EPA-EFE/Igor Kupljenik

veličina teksta

Aa Aa

Ima nas, i te kako nas ima, poručio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, osvrćući se na sinoćnji protes u Podgorici pod sloganom "Ima nas".

"I ima Crne Gore. Slobodne, građanske, multietničke, nezavisne. I biće Crne Gore. Evropske. I biće nas. Kad god treba", poručio je Đukanović na Tviteru.

Sa sinoćnjeg građanskog okupljanja poručeno je da su građani "ustali u odbranu države i da neće odustati dok je ne vrate na pravi put".

Učesnici su zahtevali organizovanje prevremenih parlamentarnih izbora i povlačenje iz procedure Zakona o predsedniku. Crnogorski mediji su preneli, pozivajući se na Uprave policije, da je na skupu bilo oko 5.000 ljudi.

Formalni organizator protesta je bio Forum Luča, a na poziv DPS Mila Ðukanovića i njenih tradicionalnih koalicionih partnera - SDP, SD i LP.

U obraćanju stranačkih predstavnika poslate su patriotske poruke, da neće dozvoliti gaženje Ustava, ali i da od večeras u Crnoj Gori više ništa neće biti isto. Poslanik DPS-a Danijel Živković poručio je da su oni protiv kojih se oni bore "udarili na kičmu države i na Ustav".

Preporuka za vas

Komentari (1)

Nesa

09.11.2022 17:28

Pa toliko ljudi ima nedeljom na buvljaku bg

Evropa