Region

Zbog prepucavanja Milanovića i Banožića, danas dva ispraćaja hrvatskih vojnika u misiju Kfor

Komentari

Autor: Tanjug

21/11/2022

-

10:12

Zbog prepucavanja Milanovića i Banožića, danas dva ispraćaja hrvatskih vojnika u misiju Kfor
Hrvatska vojska - Copyright AP/Darko Bandić

veličina teksta

Aa Aa

Zbog prepucavanja hrvatskog ministra odbrane i predsednika države, danas su u Varaždinu u razmaku od dva sata pripadnike 38. kontigenta Hrvatske vojske u misiju Kfor na Kosovo i Metohiju postrojili su ispratili  i Mario Banožić i Zoran Milanović.

Milanović i Banožić, odnosno cela vlada predvođena premijerom Adrejem Plenovićem, je u višemesečnom sukobu, pa su zbog toga pripadnici 38. bataljona bili prinuđeni da satima čekaju na ispraćaj u misiju Kfora.

Banožić je priipadnike vojske postrojio u podne, a Milanović dva sata nakon toga. On je komentarišući ministra Banožića poručio da vojnici jesu profesionalci, ali da nema potrebe da se postrojavaju dva puta.

Božinović maltretira vojnike, rekao je Milanović i optužio Banožića da je na "sitnu prevaru" u poslednjem trenutku organizovao ispraćaj, kojem, kako je rekao, nisu prisustvovali članovi porodica vojnika.

Podsetimo, iz Milanovićevog Kabineta juče je saopšteno da će predsednik danas prisustvovati ispraćaju hrvatskih vojnika u misiju Kfor u 14 sati, a zatim je služba ministra odbrane saopštila da će Banožić prisustvovati ispraćaju vojnika danas u podne.

Iako to u pozivu MORH-a nije navedeno, jasno je da je Banožić odlučio da održi svoj ispraćaj i izbegne susret s Milanovićem, a raniji termin je izabrao tako da predsednika omalovaži jer će ispasti da je on bio na premijeri, a predsednik samo na reprizi, piše hrvatski Tportal.

To praktično znači da će se vojnici dva puta postavljati, dva puta će se puštati hima, biće dva obraćanja, a porodice vojnika koji idu u ovu misiju dva puta će puta izgrliti svoje muževe i žene, očeve i majke, braću i sestre, sinove i kćeri.

Portal podseća da ovo nije prvi put da se dvaput održavaju svečanosti zbog prepucavanja ministra i vrhovnog komandata Milanovića.

Kadetima koji su ove godine završili studije na Hrvatskom vojnoj akademiji prvo je ministar dodelio rešenja o prijemu u vojnu službu, a onda im je predsednik, u odvojenoj ceremoniji, dodelio prve oficirske činove koje su stekli po završetku školovanja.

I tada su se svršeni studenti Vojne akademije dva puta postrojavali zbog praktično iste stvari, dva puta salutirali i rukovali se s zvaničnicima, a njihove porodice su im dva puta čestitale na uspehu, podseća Tportal.

Komentari (0)

Evropa