Region

Dodik: Tražiću da se vrati nadležnost za Izborni zakon na Srpsku

Komentari

Autor: Tanjug

25/11/2022

-

14:32

Dodik: Tražiću da se vrati nadležnost za Izborni zakon na Srpsku
Dodik: Tražiću da se vrati nadležnost za Izborni zakon na Srpsku - Copyright Tanjug AP/Darko Vojinović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas da će tražiti da se vrati nadležnost za Izborni zakon BiH na republički nivo, što će omogućiti da Republika Srpska putem Republičke izborne komisije sprovodi lokalne, kao i izbore za Narodnu skupštinu i predsednika Srpske, a ne Centralna izborna komisija BiH koja nema pravo na to ni po Ustavu i zakonu.

Dodik je to rekao tokom susreta sa ambasadorom Rusije u Sarajevu Igorom Kalabuhovim sa kojim je, kako je saopšteno, razgovarao i o drugim aktuelnim temama u Republici Srpskoj, BiH i regionu.

"Predsednik Dodik istakao je da Srpska ceni činjenicu da Ambasada Rusije i ruski ambasador sa posebnim uvažavanjem pristupaju obeležavanju svih važnih događaja za Republiku Srpsku, te da se u tome ogleda i dobra saradnja i odnosi Srpske i Rusije", saopšteno je iz Kabineta Dodika.

Dodik je upoznao ruskog ambasadora da je u Republici Srpskoj u toku konstituisanje vlasti, i da će u narednom periodu biti nastavljene sve aktivnosti koje su do sada provođene.

Predsednik Srpske istakao je da je sve više pritisaka na Republiku Srpsku za uvođenje sankcija Rusiji, kao i o NATO integracijama, ali da Srpska čvrsto stoji pri svojim stavovima.

On je poručio da svi Srpsku moraju da tretiraju kao ravnopravnog partnera, poštujući njenu ustavnu poziciju.

Predsednik Republike Srpske naglasio je da u jednom delu BiH pokušavaju kroz obeležavanje nepostojećih praznika da stvore priču koja samo doprinosi većim podelama u BiH, i da te datume ne priznaju ni srpski ni hrvatski predstavnici.

Komentari (0)

Evropa