Region

Nastavljena akcija policije u Zagrebu, uhapšeno još osam preduzetnika i dva zaposlena u upravi Grada

Komentari

Autor: HRT, Index.hr

01/07/2021

-

09:44

Nastavljena akcija policije u Zagrebu, uhapšeno još osam preduzetnika i dva zaposlena u upravi Grada
Nastavljena akcija policije u Zagrebu, uhapšeno još osam preduzetnika i dva zaposlena u upravi Grada - Copyright Tanjug/Hina/Damir Seničar

veličina teksta

Aa Aa

U Zagrebu je i jutros bilo hapšenja, a prema pisanju hrvatskih medija, uhapšeno je još 10 ljudi, među kojima je osam preduzetnika i dva zaposlena u upravi Grada Zagreba.

Kako saznaje portal Index.hr, uhapšeni iz uprave Grada su iz komunalnih poslova i održavanja, a osumnjičeni su da su tražili i primali mito kako bi preduzetnicima davali poslove u Gradu.

Gradske vlasti Zagreba potvrdile su da je rano juče počela akcija pretresa i privođenja Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) u službenim prostorijama uprave Grada.

Prema pisanju Indexa, u sredu je privedeno pet osoba, među kojima i generalni direktor HRT-a i još neki ljudi iz vremena vlasti pokojnog gradonačelnika Milana Bandića.

HRT navodi da su sinoć u Uskoku ispitani A. S. R. i ugostitelj D. M, a jutros je nastavljeno ispitivanje i ostalih uhapšenih u jučerašnjoj antikorupcijskoj akciji. 

Juče hapšeni nekadašnji saradnici Milana Bandića

U jučerašnjoj akciji u Zagrebu uhapšeno je više osoba povezanih sa preminulim gradonačelnikom Zagreba Milanom Bandićem i Gradom Zagrebom, o čemu se još čeka saopštenje USKOK-a, navodi Index.hr.

Prema pisanju ovog medija, reč je o "tri kraka", odnosno hapšenju Bandićevih vozača Zdravka Krajine i Vladimira Džaje, Denisa Mohenskog, poznatog kao "kralj zagrebačkog Adventa", koji je navodno zahvaljujući Bandiću raspolagao velikim brojem adventskih kućica. Svi su, navodi se, uhapšeni zbog korupcije na zagrebačkom Adventu.

Dalje, Ana Stavljenić Rukavina i Andrea Šulentić učestvovale su, kako se navodi, na Bandićev podsticaj, u nameštanju trke za direktora bolnice "Srebrnjak".

Kazimir Bačić, Milan Lončarić i Jelena Čeklić uhapšeni su zbog korupcije. Bačić je, kako se navodi, posredovao između Lončarića i Bandića u vezi sa kompleksom "Vrtovi svetla", a povezani su navodno i zbog legalizacije objekaza u Radićevoj ulici. U Radićevoj je Bačić, inače direktor HRT, dobio stan kao nagradu.

Komentari (0)

Evropa