Region

Srušio se hrvatski MIG u Slavoniji, pronađena oba pilota

Komentari

Autor: Index, Večernji list

06/12/2022

-

14:36

Srušio se hrvatski MIG u Slavoniji, pronađena oba pilota
Srušio se hrvatski MIG u Slavoniji, pronađena oba pilota - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Hrvatski MiG srušio se kod Daruvara, prenosi hrvatski Index. Isprva je kontakt ostvaren samo sa jednim pilotom, da bi potom stigla informacija da je pronađen i drugi kome su u padu povređene noge. Oni su uspeli da se katapultiraju iz letelice.

"Avion Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva MIG-21 tokom planske obučne aktivnosti u utorak 6. prosinca 2022. godine prije 14 časova srušio se na području kod Slatine u Virovitičko-podravskoj županiji. Preduzete su sve mere i radnje u cilju pronalaska i spasavanja posade", rečeno je za Vecernji.hr iz Ministarstva obrane Hrvatske.

Hrvatski "Večernji" saznaje da su se radi o dvosedu i da su se piloti katapultirali pre pada.

 Hrvatsko Ministarstvo odbrane potvrdilo je da su oba pilota, nakon pada aviona radnog vazduhoplovstva Hrvatske MiG 21 u blizini Slatine, pronađenI živi i da je njihovo zdravstveno stanje stabilno. 

Tokom pada letilice oba pilota su se uspešno katapultirali i prizemljili, saopšteno je iz Ministarstva odbrane. Navodi se da su piloti u stabilnom stanju, van životne opasnosti i biće prevezeni u bolnicu na lekarski pregled.

Kako navode hrvatski mediji, do pada je došlo zbog otkazivanja motora na letelici. Ministar odbrane Mario Banožić uputio se ka mestu nesreće.

Hrvatski portal Index piše da je ovo sedma nesreća koja se u poslednjih 12 godina dogodila sa letilicama Ministarstva odbrane.

 

Komentari (0)

Evropa