Region

Dojave o bombi u više podgoričkih škola, nastava prekinuta

Komentari

Autor: Tanjug

12/12/2022

-

09:24

Dojave o bombi u više podgoričkih škola, nastava prekinuta
Ilustracija - Copyright AP/Risto Božović

veličina teksta

Aa Aa

Nastava u više podgoričkih osnovnih škola danas je prekinuta, zbog dojava o podmetnutnim bombama, javio je portal RTCG.

Portal saznaje da je nastava prekinuta u osnovnim školama "Savo Pejanović", "Maksim Gorki ", "Sutjeska", "Branko Božović" i "Vuk Karadžić", a takođe su evakuisani i učenici Srednje stručne škole "Spasoje Raspopović".

Iz Uprave policije saopštili su da su na mejl adrese više škola u Podgorici pristigle dojave o postavljenim bombama u tim ustanovama.

Ministarstvo prosvete Crne Gore saopštilo je da je odmah po dobijanju informacije o dojavljenim bombama pozvalo sve osnovne i srednje škole, te dalo preporuku da učenici i zaposleni napuste školske objekte i o svim aktivnostima obaveste Upravu policije, prenosi RTCG.

"Ministarstvo ima punu saradnju sa Upravom policije i postupaće po njenim upustvima", navodi se u saopštenju.

Kazali su da "imajući u vidu da smo i u prethodnom periodu imali prilike da se suočavamo sa dojavama ove vrste, koje su na sreću bile lažne, Ministarstvo apeluje na smireno i pribrano postupanje svih građana, kao i u prethodnim slučajevima".

"U skladu sa preporukama Uprave policije, javnost će biti blagovremeno obaveštena o održavanju nastave u drugoj smjeni", saopšteno je iz resornog Ministarstva.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa