Region

Đukanović i Eskobar razgovorali o Ustavnom sudu, Zakonu o predsedniku i regionu

Komentari

Autor: Tanjug

15/12/2022

-

15:45

Đukanović i Eskobar razgovorali o Ustavnom sudu, Zakonu o predsedniku i regionu
Twitter/@predsjednik_cg - Copyright Twitter/@predsjednik_cg

veličina teksta

Aa Aa

Specijalni izaslanik američkog predsednika za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar i predsednik Crne Gore Milo Đukanović razgovarali su u Podgorici o deblokadi Ustavnog suda i izrazili zabrinutost zbog usvojenog izmenjenog Zakona o predsedniku, saopšteno je Ambasade SAD.

Sagovornici su, kako je objavljeno na Tviteru Ambasade, razmenili missljenja i o gorućim regionalnim bezbednosnim pitanjima. Đukanović je na Tviteru saopštio da je u razgovoru sa Eskobarom izražena izuzetna zabrinutost za funkcionalnost države u uslovima kada nema Ustavnog suda, vlade i ne postoji konsenzus u Skupštini.

"Ohrabrenje svim pro-evropskim i pro-evroatlantskim političkim akterima da se fokusiraju na kompromis koji će rezultirati izborom sudija Ustavnog suda i voditi prevremenim izborima kao kredibilnim putem za izlazak iz krize. Sve drugo su manipulacije, uključujući i bezobzirno usvajanje Zakona protivno mišljenju VK. Crna Gora se mora vratiti u stanje normalnosti koje pripada pouzdanoj članici NATO-a i državi koja je odgovorna da reformama ostvari perspektivu članstva u EU", saopsstio je Đukanović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa