Region

Grlić Radman o slavlju hrvatskih fudbalera uz ustaški pozdrav "za dom spremni": To je bila reakcija u oduševljenju

Komentari

Autor: Tanjug

23/12/2022

-

10:59

Grlić Radman o slavlju hrvatskih fudbalera uz ustaški pozdrav "za dom spremni": To je bila reakcija u oduševljenju
Grlić Radman o slavlju hrvatskih fudbalera uz ustaški pozdrav "za dom spremni": To je bila reakcija u oduševljenju - Copyright Tanjug/HINA/Lana Slivar Dominić

veličina teksta

Aa Aa

Šef hrvatske diplomatije Gordan Grlić Radman o hrvatskim fudbalerima, koji su slaveći bronzu na Svetskom prvenstvu u Katuru uzvikivali ustaški pozdrav "za dom spremni", kaže da je to bila jedna reakcija u oduševljenju, u okviru jedne pesme, a da se sada želi, kako navodi, baciti senka na njihov uspeh.

Grlić Radman je rekao  da je ovaj ustaški pozdrav u Hrvatskoj i zabranjen, ali i da nije. On tvrdi da se reakcijama na to što su hrvatski fudbaleri pevali pesme Marka Perkovića Tomsona, koji je poznat po pesmama u kojima favorizuje ustaštvo, zapravo želi baciti senka na "briljantan uspeh" hrvatskih fudbalera.

"Taj pozdrav je zabranjen. Znate, sada se zapravo želi baciti senka na sve ono što je Hrvatska reprezentacija, koja je briljantna i za čije uspjehe dobijamo toliko pohvala, sad se to želi zaseniti time da se inputira da je neko eksplicitno izišao pa je, valjda, stavio ili što je digao ruku ili tako dalje... To je bila jedna reakcija, ja bih rekao, u jednom oduševljenju, u okviru neke pesme", rekao je Grlić Radman novinarima.

Dodao je da se zna šta je sa tim pozdravom u Hrvatskoj, koji je, kako tvrdi zabranjen, osim u određenim prilikama koje su vezane za HOS i branitelje, naveo je izveštač zagrebačke N1 tv, a preneo hrvatski portal Index.

Kao primer kada je dozvoljen, Grlić Radman je naveo obeležavanja i komemoracije stradanja hrvatskih branitelja, ali ne i proslave sportih dostignuća.

Komentari (1)

Proleter

23.12.2022 17:13

Da li to znači da bi pojedini pripadnici hrvatskog narodu u momentima oduševljenja ako bi bili u prilici radili isto kao što su ustaše radile u NDH i da je to za vas normalno i opravdano ???

Evropa