Region

Dodik u odgovoru američkom ambasadoru: U Dejtonskom sporazumu jasno piše da je imovina vlasništvo RS i FBiH

Komentari

Autor: Tanjug

30/12/2022

-

14:06

Dodik u odgovoru američkom ambasadoru: U Dejtonskom sporazumu jasno piše da je imovina vlasništvo RS i FBiH
Milorad Dodik - Copyright Tanjug/AP/Armin Durgut

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da u Dejtonskom sporazumu jasno piše da je imovina vlasništvo Republike Srpske i Federacije BiH, objavljeno je na portalu dodik.net. On je tako reagovao na izjave ambasadora SAD u BiH Majkla Marfija, koji je za sarajevske medije rekao da je BiH titular državne imovine.

"I to se neće promeniti bez obzira na to šta Vi sa svojim lažnim visokim predstavnikom i stranim sudijama u Ustavnom sudu pokušali uraditi", rekao je Dodik.

On je istakao da Ustav mora da se poštuje. "Ko ste uopšte Vi da govorite o imovini i još da to tumačite. Pitanje imovine je rešio Dejtonski sporazum i Ustav BiH. Samo spekulanti kao Vi mogli su da kreiraju da to može biti predmet visokog predstavnika, a i sami znate da to nije, jer je Vaša zemlja garant Dejtonskog sporazuma. Pitanje imovine je rešio Dejtonski sporazum i Ustav BiH. Samo spekulanti kao Vi mogli su da kreiraju da to može biti predmet visokog predstavnika, a i sami znate da to nije, jer je Vaša zemlja garant Dejtonskog sporazuma", napisao je Dodik.

On je dodao i da je apsurd da Marfi priča o državnoj imovini, a dolazi iz zemlje u kojoj imovina pripada saveznim držama. "I zemljište distrikta Vašington, gde je sedište državnih institucija, ustupljeno je sporazumom saveznih država koje se graniče s njim. I da li je i to laž, kao što vi lažete da BiH ima imovinu", rekao je Dodik. Dodao je i da će ukoliko mu ambasador odgovori, on imati još mnogo toga da kaže.

"Upoznao sam mnoge američke ambasadore koji su bili ovdje. Svi su oni bivši, kao što ćete i Vi biti bivši. Ukoliko odlučite da mi odgovorite, imaću još mnogo toga da Vam kažem. Nemojte ovo smatrati novogodišnjom čestitkom, jer Vama neću ništa čestitati", rekao je Dodik.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa