Region

Hrvatska policija upozorila na moguće prevare lažnim evrima, prevaranti koriste filmske rekvizite

Komentari

Autor: Tanjug

03/01/2023

-

14:36

Hrvatska policija upozorila na moguće prevare lažnim evrima, prevaranti koriste filmske rekvizite
Prinskrin/AP - Copyright Prinskrin/AP

veličina teksta

Aa Aa

Sa uvođenjem evra kao službene valute u Hrvatskoj su se pojavile lažne novčanice, upozorila je danas policija, koja je, kako kažu, poslednjih dana primila više dojava da postoje pokušaji da se u opticaj ubace i novčanice koje se koriste kao filmski rekviziti.

Iz brodsko-posavske policije navode više slučajeva kada su prevaranti kao sredstvo plaćanja koristili filmske rekvizite novčanica u evrima, na kojima je ispisano: “Souvenir production”, odnosno “This is not legal it is to be used for motion props”.

Tako je novogradiškoj policiji juče dojavljeno da je nepoznata osoba za plaćanje prodajnih artikala u prodavnici na području Opštine Nova Kapela koristila filmski rekvizit od 10 evra.

Takođe, krajem prošle godine, na području Slavonskog Broda zabeležen je i slučaj kada je nepoznati prevarant filmskim rekvizitom, a ne pravom novčanicom od 50 evra, platio usluge taksija.

Policija je pozvala građane da budu oprezni i da prijave svaku sumnju u falsifikat novčanica.

“Građani budite oprezni i svaku evro novčanicu dobro pogledajte, jer pojedinci koriste vreme prilagođavanja i nastoje da iskoriste priliku i ‘ubace’ lažnjak”, poručuju iz policije, prenela je Hina.

Građani su pozvani i da svaku sumnju u originalnost novčanica prijave policiji.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa