Region

Narandžasto upozorenje za vremenske prilike u Sloveniji: Sneg izazvao probleme u saobraćaju

Komentari

Autor: Tanjug

16/01/2023

-

09:17

Narandžasto upozorenje za vremenske prilike u Sloveniji: Sneg izazvao probleme u saobraćaju
Narandžasto upozorenje za vremenske prilike u Sloveniji: Sneg izazvao probleme u saobraćaju - Copyright Tanjug/Foto STA/Boštjan Podlogar

veličina teksta

Aa Aa

Veliki deo Slovenije noćas su zahvatile obilne snežne padavine, koje su dovele do problema u saobraćaju.

Zbog snega i proklizavanja kamiona zatvoreni su primorski auto-put i deo ljubljanske obilaznice, prenosi index pozivajući se na slovenačke medije. 

Na mnogim putevima sneg se zadržao na kolovozu, a ponegđe ima i poledice. 

Za sav saobraćaj je zatvoren primorski auto-put između Vrhnika i Logaca prema Kopru. Zatvoren je i čvor Nanos iz smera Vrtojbe prema Kopru, kao i dolenjska magistrala kod Medveđeka prema Ljubljani. Zbog zavejanih kolovoza svuda u zemlji saobraćaj se odvija sporije.

Osim snega, saobraćaj ometa i polomljeno drveće i granje, a ponegde ima i nestanka struje.

Zbog predviđenih vremenskih pojava, Agencija za životnu sredinu je danas do oko 10 časova izdala narandžasto upozorenje za vremenske prilike za celu zemlju. Prema prognoyama meteorologa u nizijama će uglavnom pasti od pet do 20 centimetara snega, dok u višim predelima može pasti i više od pola metra.

Očekuje se da će nakon jutarnjeg slabljenja, padavine uveče ponovo jačati. Padavine će se nastaviti i u noći između utorka i srede, ali neće biti tako intenzivne. Rizik od lavina će se povećati na Alpima, prenosi Delo.rs.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa