Region

Opštinski sud u Sarajevu: Jednomesečni pritvor za sedmoricu napadača na Beograđane, trojici mere zabrane

Komentari

Autor: Tanjug

17/01/2023

-

19:22

Opštinski sud u Sarajevu: Jednomesečni pritvor za sedmoricu napadača na Beograđane, trojici mere zabrane
Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo - Copyright Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo

veličina teksta

Aa Aa

Opštinski sud u Sarajevu odredio je jednomesečni pritvor sedmorici osumnjičenih, koji su uhapšeni zbog napada na roditelje dece iz Srbije na Ilidži, koja su učestvovala na međunarodnom fudbalskom turniru u Sarajevu, dok su trojici određene mere zabrane, rečeno je za Srnu u ovom sudu.

Pritvor je određen osobama čiji su inicijali H.D, A.T, E.H, A.H, E.B, B.O. i E.B. zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo nasilničko ponašanje Krivičinog zakona Federacije BiH.

Preostaloj trojici osumnjičenih, B.H, M.P. i S.K. izrečene su mere zabrane sastajanja sa određenim osobama, na način da im se zabranjuje da na bilo koji način međusobno posredno i neposredno komuniciraju kao i da posredno i neposredno komuniciraju sa H.D, A.T, E.H, A.H, E.B, B.O. i E.B. i da im se približe na razdaljinu manju od 100 metara.

Osumnjičeni za napad na Srbe ranije su prošli kriminalističku obradu u Policijskoj upravi Ilidža, nakon čega su, uz izveštaj o počinjenom krivičnom delu, predati u dalju nadležnost Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Svi uhapšeni su iz Sarajeva i starosti su od 20 do 28 godina.

Jedna osoba iz Beograda povređena je nožem u hotelu u sarajevskom naselju Ilidža kada je u subotu, 14. januara, napadnuta grupa roditelja mladih fudbalera Fudbalskog kluba "Zvezdara" iz Beograda koji su učestvovali na međunarodnom turniru. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa