Region

Zatražen pritvor za sedmoricu napadača na Srbe u Sarajevu

Komentari

Autor: Tanjug

17/01/2023

-

17:07

Zatražen pritvor za sedmoricu napadača na Srbe u Sarajevu
Zatražen pritvor za sedmoricu napadača na Srbe u Sarajevu - Copyright AP Photo/Armin Durgut

veličina teksta

Aa Aa

Tužilaštvo Kantona Sarajevo ostalo je pri stavu da je potrebno odrediti pritvor sedmorici osumnjičenih, koji su uhapšeni zbog napada na roditelje dece iz Srbije koja su učestvovala na međunarodnom fudbalskom turniru za juniore u ovom gradu, dok je za trojicu pristalo da im budu određene mere zabrane.

Sarajevski Opštinski sud bi, kako je rečeno Srni iz ove institucije, konačnu odluku trebalo da donese večeras do 20.00 časova.

Mere zabrane za trojicu osumnjičenih podrazumevale bi zabranu međusobnog sastajanja i komuniciranja sa ostalim osumnjičenim i da se jednom sedmično javljaju nadležnoj policijskoj stanici.

Nakon izlaganja odbrane i tužilaštva završeno je današnje ročište pred Opštinskim sudom u Sarajevu koje će odluku doneti u zakonskom roku.

Osumnjičeni za napad na Srbe ranije su prošli kriminalističku obradu u Policijskoj upravi Ilidža, nakon čega su, uz izveštaj o počinjenom krivičnom delu, predati u dalju nadležnost Tužilaštvu Kantona Sarajevo. Svi uhapšeni su iz Sarajeva i starosti su od 20 do 28 godina.

Prema ranijem pisanju Dnevnog avaza uhapšeni su Eldar Baltić, Aldin Tahirović, Haris Demir, Ensar Hodžić, Belmin Omeragić, Armin Hadžić, Eldar Bešić, Benjamin Hasanović, Mersid Podrug i Sedin Kukić. Uhapšeni Hasanović je sin Eneida Hasanovića šefa Odsjeka za saradnju sa EVROPOL-om i INTERPOL-om u Upravi policije FBiH.

Jedna osoba iz Beograda povređena je nožem u hotelu u sarajevskom naselju Ilidža kada je u subotu, 14. januara, napadnuta grupa roditelja mladih fudbalera Fudbalskog kluba Zvezdara iz Beograda koji su učestvovali na međunarodnom turniru.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa