Region

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore: Prošle godine formirano 17 predmeta za organizovani kriminal

Komentari

Autor: RTCG/Tanjug

21/01/2023

-

09:21

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore: Prošle godine formirano 17 predmeta za organizovani kriminal
Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore: Prošle godine formirano 17 predmeta za organizovani kriminal - Copyright Google Maps

veličina teksta

Aa Aa

Prema podacima Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) Crne Gore, tokom 2022. godine izdate su naredbe o sprovođenju istrage za krivična dela organizovanog kriminala u 17 predmeta protiv 140 fizičkih i pet pravnih lica. 

U Platformi za učešće crnogorske delegacije na sastanku Odbora za stabilizaciju i pridruživanje u Briselu, u hibridnom formatu, 25. januara, navedeno je da su podignute optužnice u 13 predmeta protiv 103 fizička i šest pravnih lica, prenosi portal RTCG.

Dokument je objavljen na sajtu Vlade. Kako se ističe u Platformi Vlade Crne Gore, u prošloj godini pokrenute su finansijske istrage u 10 predmeta protiv 96 lica.

Podseća se da je po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, 2022. godine uhapšen specijalni državni tužilac S.Č. zbog osnova sumnje da je, obavljajući funkciju od sredine 2020. do 2022. učinio krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i više krivičnih dela zloupotreba službenog položaja.

U Crnoj Gori je 9. decembra prošle godine uhapšen tadašnji specijalni tužilac Saša Čađenović pod sumnjom da je pripadnik "kavačkog" klana.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa