Region

Odbijena žalba, specijalni tužilac Čađenović ostaje u pritvoru

Komentari

Autor: Tanjug

10/12/2022

-

11:47

Odbijena žalba, specijalni tužilac Čađenović ostaje u pritvoru
Odbijena žalba, specijalni tužilac Čađenović ostaje u pritvoru - Copyright prcentar.me

veličina teksta

Aa Aa

Sudija za istragu odbio je žalbu branioca uhapšenog specijalnog tužioca Saše Čađenovića na rešenje o njegovom zadržavanju, rekao je za podgoričke "Vijesti" portparol Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), specijalni tužilac Vukas Radonjić.

Čađenović je u petak uhapšen po nalogu SDT, koje ga sumnjiči da je sredinom 2020. godine postao član organizovane kriminalne grupe "kavači". Tokom saslušanja je negirao krivicu, ali mu je specijalni tužilac Miloš Šoškić odredio zadržavanje do 72 sata zbog opasnosti od uticaja na svedoke i saučesnike.

Advokat Lazar Aković, branilac uhapšenog specijalnog tužioca, uložio je žalbu na to rešenje, koja je odbijena.

Čađenović je uhapšen juče po nalogu SDT, zbog sumnje da je na funkciji na kojoj je bio stvarao kriminalnu organizaciju i zbog više krivičnih dela zloupotrebe službenog položaja. Saslušan je u prisustvu svog branioca, advokata Lazara Akovića.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) specijalnom državnom tužiocu Saši Čađenoviću stavlja na teret da je u periodu od sredine 2020. do ove godine, postao pripadnik kriminalne organizacije "Kavački klan“, sa ulogom i zadacima da kao specijalni tužilac u ovom tužilaštvu, a po uputstvima i naredbama organizatora, ne preduzima krivično gonjenje i ne pokreće krivične postupke protiv organizatora i članova kriminalne organizacije. To se navodi u saopštenju SDT-a.

Komentari (0)

Evropa