Region

Opozicija u Crnoj Gori verovatno neće imati zajedničkog kandidata: U trci za predsednika više partijskih lidera

Komentari

Autor: Fonet

08/02/2023

-

22:06

Opozicija u Crnoj Gori verovatno neće imati zajedničkog kandidata: U trci za predsednika više partijskih lidera
Opozicija u Crnoj Gori verovatno neće imati zajedničkog kandidata: U trci za predsednika više partijskih lidera - Copyright EPA/BORIS PEJOVIC, profimedia, AP/Risto Bozovic

veličina teksta

Aa Aa

Opozicija verovatno neće imati zajedničkog kandidata na predstojećim predsedničkim izborima, saopštio je lider Liberalne partije Andrija Popović posle današnjeg sastanka opozicionih stranaka koji je održan u zgradi Predsedništva u Podgorici.

"Konstatovali smo da verovatno nećemo imati zajedničkog kandidata. Biće ih više, uglavnom partijskih lidera, a koliko tačno, biće poznato naredne nedelje", kazao je Popović, prenosi RTCG.

On je istakao da više nije u opticaju ideja da kandidat opozicije za predsednika bude nestranačka ličnost.

"Vidimo puno kandidata koji su pod kapom SPC, što nije korektno prema građanima", ocenio je Popović i dodao da je on insistirao da Milo Đukanović bude kandidat opozicije, a odgovor će imati za par dana.

Na pitanje da li više kolona umanjuje šanse opozicije, Popović je rekao da smatra da ih uvećava.

"Dobili smo istraživanje javnog mnjenja gde je jasno da bi više kandidata suverenističkog bloka animiralo više građana", naveo je Popović.

Istakao je da danas nije bilo reči o konkretnim imenima, ali će svakako kandidati za predsednika biti lideri suverenističkih partija.

Današnjem sastanku su prisustvovali Raško Konjević (SDP), Damir Šehović (SD), Andrija Popović (LP), Aleksandar Bogdanović (DPS) i Ervin Ibrahimović (BS).

Predsednički izbori su zakazani za 19. mart, a rok za prijavu kandidatura ističe 28. februara.

Do sada je Državna izborna komisija potvrdila samo kandidaturu predsednika Nove srpske demokratije Andrije Mandića. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa