Region

Krivokapić: Povlačim se iz politike, nekoliko je razloga

Komentari

Autor: Tanjug, CdM

16/02/2023

-

07:13

Krivokapić: Povlačim se iz politike, nekoliko je razloga
Krivokapić: Povlačim se iz politike, nekoliko je razloga - Copyright EPA-EFE/FILIP SINGER/BORIS PEJOVIC/Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Bivši predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić saopštio je da se povlači iz politike. Kako prenosi portal RTCG, Krivokapić je za lokalni javni servis iz Nikšića rekao da u politici Crne Gore dominiraju neistina i interesne sfere na osnovu projekcije lidera.

Krivokapić je rekao i da u ovom trenutku nije međunarodno podoban, jer, kako kaže, nije taster premijer, prenosi RTCG.

"Prvo iz ličnih razloga se povlačim jer sam čovek koji će uvek da zagovara istinu, pa makar i stradao od nje. U politici Crne Gore dominira laž, a ne istina. Dominiraju interesne sfere na bazi projekcije lidera. Koja je to demokratija?”, rekao je on.

Drugi razlog je, kaže, motivacioni, prenosi CdM.

"Šta bi mene sad motivisalo kad sa nekim ljudima koji su na političkoj sceni ne mogu da popijem kafu. Koji je motiv da još jednom uđem u kaljugu koja se nije promenila već, naprotiv, još više se zamutila. I kao treće, ja u ovom trenutku nisam međunarodno podoban", pojasnio je Krivokapić.

Prema njegovim rečima to znači kad vam neko kaže da sad pritisnete taster, vi to bezuslovno radite.

"Nisam čovek na koga se tako može uticati niti zavisim od međunarodne zajednice. Osim toga, jedan deo NVO sektora, političara, medija definišu formulu – Mitropolija crnogorsko primorska = Crkva Srbije = Ruska crkva = Rusija, koju prihvata određena grupacija u Briselu. Takođe, kako to gledaju neki briselski krugovi, nijedna ekspertska vlada nije trajala duže od godinu, a ova isporučuje programe koji će da pobede politiku. To su ključni razlozi zbog kojih ja ne želim da napravim problem ovoj državi. Ja pripadam Crnoj Gori i nsam nikada nikome drugo pripadao, za razliku od mnogih, pa i od onih koji su u aktuelnoj neustavnoj Vladi, a imaju pasoše i državljanstvo drugih država", poručio je Krivokapić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa