Region

Đukanović: DPS je naučila lekcije iz sopstvenih grešaka, branimo životno delo svih nas

Komentari

Autor: Tanjug

03/03/2023

-

12:40

Đukanović: DPS je naučila lekcije iz sopstvenih grešaka, branimo životno delo svih nas
Milo Đukanović - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Aktuelni crnogorski predsednik i kandidat DPS za još jedan mandat na toj poziciji Milo Đukanović rekao je da je njegova DPS naučila lekcije iz sopstvenih grešaka, te da će prioriteti u novom mandatu biti snaženje građanskog koncepta, dinamičnija ekonomija i Evropska unija.

Đukanović je to rekao u okviru izborne kampanje u Bijelom Polju i poručio da će se na predsedničkim izborima 19. marta odlučivati da li će Crna Gora nastaviti da se razvija kao građanska, uređena, prosperitetna država, koja je svoj temelj zasnovala na evropskim vrednostima kako se razvijala od obnove nezavisnosti do 30. avgusta 2020. godine, ili će se vratiti na, kako je naveo, "nažalost na istorijski utabane dobro poznate staze zaostajanja, međusobnog sukobljavanja, nacionalnog i verskog prebrojavanja i vrlo frekventnog obnavljanja nestabilnosti".

"DPS je iskoristio vreme u opoziciji da uči neke lekcije koje prethodno nije naučio", rekao je Đukanović i dodao da postoje dobri izgledi da nakon predsedničkih izbora budu održani i vanredni parlamentarni izbori.

"Dakle, jedni i drugi izbori su dobra prilika da ostvarimo cilj, da promenimo osvedočeno neuspešnu politiku i da se vratimo onoj koja je bila osvedočeno uspešna. Dakle, ne gledam na tu mogućnost prevashodno iz ugla Demokratske partije socijalista. Ja mislim da je Demokratska partija socijalista u značajnoj meri oživela svoju potrebu da se pokaže kao vladajuća partija, jednako tako mislim da nema dobre partije koja nije prošla i iskustvo vladanja i opoziciono iskustvo", rekao je Đukanović na predizbornoj tribini u Bijelom Polju.

"Branimo životno delo svih nas"

Đukanović kaže da strahuje da Crna Gora ne može da izdrži  još četiri godine, kako je rekao," ovakvog stradanja", odnosno 30. avgusta 2020, kada je njegova DPS prvi put posle tri decenije postala opozicija.

"Mi 19. marta branimo ono što su tekovine savremene Crne Gore. Mi branimo ono što je životno delo svih nas", rekao je Đukanović.

On je rekao da nakon 19. marta treba krenuti u hitnu sanaciju štete i pripremu nove etape dinamičnog razvoja Crne Gore.

"Dakle, ja mislim da je jako važno da odmah nakon što izađemo iz ovog ambisa 19. marta, moramo krenuti u hitnu sanaciju šteta koju je napravila aktuelna vlada, i u hitnu pripremu nove etape dinamičnog ekonomskog razvoja Crne Gore", rekao je, između ostalog, Đukanović, preneli su podgorički mediji.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa