Region

Đukanović: Izbori su vododelnica - EU perspektiva ili tumaranje putevima samouništenja

Komentari

Autor: Tanjug

07/03/2023

-

11:37

Đukanović: Izbori su vododelnica - EU perspektiva ili tumaranje putevima samouništenja
Đukanović: Izbori su vododelnica - EU perspektiva ili tumaranje putevima samouništenja - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Aktuelni crnogorski predsednik i predsednički kandidat Milo Đukanović, poručio je na tribini u Andrijevici da su predstojeći izbori 19. marta vododelnica na kojima se odlučuje da li će Crna Gora imati evropsku perspektivu ili će, kako je naveo, "tumarati putevima samouništenja kompletnog crnogorskog društva".

Uveren u pobedu na predsedničkim izborima, Đukanović je poručio da nakon toga njegova DPS treba da potvrdi svoju snagu i pobedom na parlamentarnim izborima kako bi, kaže, stabilizovala Crnu Goru i nastavila da je vodi putem daljeg evropskog razvoja.

Kako je saopšteno iz DPS, Đukanović je rekao da se mora misliti o najboljem interesu svojih potomaka.

"Najbolji interes svih naših potomaka je da žive evropskim kvalitetom života. Dakle, da žive stabilno, bez rata, da žive u ljubavi sa drugima sa kojima se razlikuju, a ne da im razlike budu razlog da pucaju jedni u druge", naveo je Đukanović.

On je rekao da nema sumnju da će većina građana Crne Gore, koliko god se partijski razlikovali, kada budu odlučivala o tome hoće li sačuvati svoj dom, pokazati poštovanje prema slobodarskoj žrtvi generacija predaka i hoće li tu slobodu sačuvati za potomstvo, odlučiti u korist tih vrednosti.

"Ne zato što je Milo bolji od Andrije ili što je Jakov bolji od Alekse - ne! Nego zato što ljudi dobro znaju koji je ulog u igri. Ovde je u igri država i ovde je u igri evropska budućnost Crne Gore“, naveo je Đukanović.

Govoreći o rezultatima postignutim pre svega na evropskom putu tokom vlasti njegovog DPS i neuspesima svojih protivkandidata, Đukanović je kazao da su oni u svakom kritičnom trenutku novije crnogorske istorije bili protiv Crne Gore.

"Jednako vojvoda, kao i dvojica mladih dovojvoda koji su mi protivkandidati na ovim izborima, koji se danas u kampanji predstavljaju svojom SNP-ovskom biografijom", naveo je Đukanović i dodao da je Socijalistička narodna partija bila nosilac "sluganjske politike prema Beogradu, da je do poslednjeg daha služila Slobodanu Miloševiću i velikosrpskom nacionalizmu, koji je želeo i koji i danas želi da Crne Gore ne bude“.

"To su moji protivkandidati, time se oni mogu predstaviti na ovim izborima, i zbog toga ja želim da vam kažem da sam apsolutno siguran u svoju pobedu", rekao je Đukanović.

On je rekao da je vlast u poslednje dve i po godine potpuno paralisala Crnu Goru na evropskom putu i ugrozila samo postojanje države.

Đukanović je rekao da je "odgovorna opozicija branila i odbranila Crnu Goru od nove aneksije za koju je velikosrpski nacionalizam 30. avgusta 2020. godine pomislio da je dobio otvorena vrata".

Prema njegovim rečima, predsednički izbori su šansa da dobiju "impuls koji će ih lansirati na parlamentarnim i vratiti u vladu“.

"Onda ima nekoliko poslova koji moraju imati apsolutni prioritet. Moramo Crnu Goru vratiti na evropski put. Tokom tog mandata moramo Crnu Goru uvesti u EU", rekaao je, između ostalog, Đukanović na tribini u Andrijevici, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Đukanović je rekao da će prvi potez nakon ulaska DPS u vladu biti gradnja druge deonice puta Kolašin – Andrijevica, a obećao je i da će promenom vlasti biti vraćen porez od devet posto koji, kako je rekao, omogućava nove investicije, zdravo poslovanje, nova radna mesta.

Poručio je i da su predsednički izbori vododelnica, i da se odlučuje da li će Crna Gora imati evropsku perspektivu ili će "tumarati putevima samouništenja kompletnog crnogorskog društva".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa