Region

Mandić: U ime DF-a dajem punu podršku Milatoviću u drugom krugu

Komentari

Autor: Vijesti

19/03/2023

-

22:20

Mandić: U ime DF-a dajem punu podršku Milatoviću u drugom krugu
Andrija Mandić - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednički kandidat Demokratskog fronta Andrija Mandić zahvalio se svakom glasaču DF-a, koalicije Za budućnost Crne Gore (ZBCG) i poručio da su "dobili mnogo glasova", i uz to pozvao svoje glasače da u drugom krugu daju podršku Jakovu Milatoviću.

"Ljudi su podržali politiku pomirenja i koja znači budućnost Crne Gore. Pobede našeg kolege Milatovića u drugom krugu nema bez podrške DF-a", naveo je Mandić, prenose podgoričke Vijesti

"Dajem večeras u ime DF-a punu podršku Milatoviću i pozivam sve građane Crne Gore da ga podrže. Naši glasači da izađu do poslednjeg i glasaju za Milatovića, bez obzira hoće li on poštovati našu podršku", rekao je Mandić. 

"Želim da se zahvalim mom srpskom narodu u Crnoj Gori i svim narodima koji su prihvatili politiku pomirenja. Pred nama su parlamentarni izbori. DF i koalicija oko njega nastupiće na njima. Posle ovih rezultata, završeno je vreme brutalne i odvratne kampanje provitv mene i DF-a. Izmišljali su razne laži, i u ovoj kampanji. Tvrdili smo da smo mi i DPS dve strane iste medalje, ambasade su radile protiv nas, vodeći mediji. Pred nama su parlamentarni izbori", rekao je Mandić. 

Lider DF-a je poručio da se nada da će građani vrednovati to što će "DF Milatoviću omogućiti da bude predsednik Crne Gore". 

"Ne mislim da je on najbolji kandidat, ali je kandidat iza koga treba da stane većinska Crna Gora. To je naša dužnost i obaveza. Borimo se protiv Đukanovića 25 godina. To što će neko od mlađe generacije da formalno promeni vlast u Crnoj Gori, tj. da bude predsednik, to me ni najmanje ne nervira, jer je moj glavni cilj bio da Đukanović bude uklonjen sa tog mesta, jer je on simbol podela i svega lošeg u Crnoj Gori", rekao je Mandić. 

Mandić je naglasio i da je politika pomirenja i pružene ruke svima, i Crnogorcima, i Bošnjacima, i Albancima, i Hrvatima - "politika koju su zastupali od početka". 

"To što smo se u jednom vremenu branili i bili oštri, to niko ne treba da nam zameri", rekao je on i dodao da je "njihov glavni cilj da Đukanović bude prošlost, te da je to najvažnije". 

"To raduje mene i sve ove ljude koji su bili žrtve torture Mila Đukanovića. Kad budu parlamentarni izbori, bićemo ona snaga koja će dominantno uticati na formiranje nove vlade. Velika pobeda je večeras ostvarena, ta pobeda će biti krunisana podrškom DF-a Milatoviću, budućem predsedniku Crne Gore, neka mu je srećna", naveo je Mandić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa