Region

Abazović se zahvalio direktorki Europola na podršci

Komentari

Autor: Tanjug

26/03/2023

-

08:28

Abazović se zahvalio direktorki Europola na podršci
Dritan Abazović - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović zahvalio se direktorki Europola na podršci crnogorskim institucijama i podsetio da je u prethodnih nekoliko dana sprovedena opsežna akcija, koja je omogućila da se dođe do lica unutar Uprave policije koja su povezana sa kriminalnim grupama.

"Zadovoljstvo mi je da, u ime Vlade Crne Gore i u svoje lično, uputim zahvalnost na podršci koju je Europol, s Vama na čelu, pružio crnogorskim institucijama u prethodnom periodu", naveo je Abazović u pismu zahvalnosti upućenom izvršnoj direktorki Europol-a Katrin de Bol.

Premijer Abazović je u pismu podsetio da je u prethodnih nekoliko dana sprovedena opsežna akcija koja je omogućila da se dođe do lica unutar Uprave policije koja su povezana sa kriminalnim grupama, saopšteno je iz Kabineta premijera.

"Akcija, koja je rezultat višemesečnog rada i koordinisanog delovanja Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalnog policijskog odeljenja i Europol-a, istorijska je za Crnu Goru, jer je doprinela suzbijanju kriminalnih struktura unutar institucija sistema uključenih u trgovinu drogom, te pružila dodatan podstrek da još odlučnije nastavimo s reformama na ovom polju", stoji u pismu Abazovića.

Crnogorski premijer navodi da je uveren da će zajedno kroz redovan dijalog nastaviti jačanje saradnje, u obostranom interesu, čemu, dodaje, ostaje iskreno posvećen.

"Stoga, uz ponovljenu zahvalnost za nesumnjiv doprinos i uložen napor u pravcu snaženja našeg partnerstva, koristim priliku da Vama i Vašem timu uputim poziv da, u terminu koji zajednički usaglasimo, posetite Crnu Goru", zaključio je Abazović.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa