Region

DPS onemogućio saslušanja Abazovića, Brđanina, Adžića u vezi sa dokumentom Europola

Komentari

Autor: Tanjug

09/05/2022

-

14:46

DPS onemogućio saslušanja Abazovića, Brđanina, Adžića u vezi sa dokumentom Europola
DPS onemogućio saslušanja Abazovića, Brđanina, Adžića u vezi sa dokumentom Europola - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Nedolaskom na sednicu Odbora za bezbednost poslanici DPS Mila Ðukanovića onemogućili su za danas zakazano saslušanje premijera Dritana Abazovića, ministra policije Filipa Adžića i direktora UP Zorana Brđanina, kao i v.d. direktora Agencije za nacionalnu bezbednost Sava Kantere, a u vezi sa dokumentom Europola.

Sednica Odbora za bezbednost sazvana je na inicijativu predsednika Milana Kneževića (Demokratski front) a pozvani je trebalo da budu saslušani u vezi sa objavljenim dokumentom Europola, koji je crnogorsku vlast u julu prošle godine upozorio da su policijski službenici Petar Lazović i Ljubo Milović članovi kavačkog kriminalnog klana.

Sednica Odbora nije održana zbog nedostatka kvoruma, a predsednik Milan Knežević je rekao da ga je glavni sepcijalni tužilac Vladimir Novović pre početka sednice obavestio da ne može da dođe na kontrolno saslušanje, zbog današnje akcije u kojoj je uhapšen predsednik Privrednog suda i još deset njegovih saradnika.

Poslanik Marko Milačić je za poslanike DPS rekao da nisu došli na sednicu Odbora, jer su, kako kaže, namerno izbegli da se govori o izveštaju Europola, preneli su podgorički mediji. On je rekao da su poslanici DPS u zgradi Skupštine, ali da nisu došli na sednicu Odbora da se ne bi razgovaralo o njihovim vezama sa Zoran Lazovićem, ocem Petra Lazovića za kojeg Europol kaže da je pripadnik kavačkog kriminalnog klana. Inače, manjinska vlada Dritana Abazovića izabrana je krajem aprila uz podršku DPS-a.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa