Region

MCP pozvala građane da izađu na izbore: "Aktuelni predsednik Crne Gore i dalje SPC označava kao državnog neprijatelja"

Komentari

Autor: Fonet

31/03/2023

-

09:08

MCP pozvala građane da izađu na izbore: "Aktuelni predsednik Crne Gore i dalje SPC označava kao državnog neprijatelja"
MCP pozvala građane da izađu na izbore: "Aktuelni predsednik Crne Gore i dalje SPC označava kao državnog neprijatelja" - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Mitropolija crnogorsko-primorska pozvala je građane Crne Gore da izađu i glasaju u drugom krugu predsedničkih izbora, uvereni da je politika aktuelnog predsednika koji pokazuje anticrkvenu kampanju prevaziđena i da će građani i potvrditi na predstojećim izborima.

Njegovi nastupi, kao i govori njegovih promotera, Srpsku pravoslavnu crkvu još označavaju kao državnog neprijatelja, crkvene obrede kao nazadnu i prevaziđenu praksu, a očigledno je da i dalje pretenduju da sa državnih pozicija uređuju unutrašnje stvari Crkve, navodi se u saopštenju.

Sve se to kosi sa državnim Ustavom i utvrđenim dobrim običajima građanskog društva, navodi Mitropolija i ističe da se u proteklih nekoliko godina puno toga se promenilo nabolje u odnosu Crkve i države Crne Gore.

Krajnje necivilizovana retorika političara koji traži novi, zapravo treći, mandat od građana, unosi nemir i zebnju među sveštenstvom i vernicima, da bi njegova svađalačka politika mogla vratiti podele i dugotrajnu krizu u crnogorsko društvo", dodaje Mitropolija.

"Zato ponavljamo naš nedavni poziv vernicima i drugim ljudima dobre volje, da izađu i na drugi krug predsedničkih izbora, iskoriste pravo i odgovore na obavezu koju im propisuju Ustav i načela demokratskog društva, čuvajući svojim izborom principe odvojenosti i međusobnog uvažavanja Države i Crkve", poručuju iz Mitropolije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa