Region

SDP podržala Đukanovića za predsednika

Komentari

Autor: Tanjug

29/03/2023

-

17:00

SDP podržala Đukanovića za predsednika
Milo Đukanović - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Socijaldemokratska partija (SDP) Crne Gore Raška Konjevića podržala je danas aktuelnog šefa države i predsedničkog kandidata u drugom izbornom krugu Mila Đukanovića na izborima u nedelju.

"SDP nikako ne može da podrži kandidata (PES Jakova) Milatovića koji je predstavnik kleronacionalističkog talasa od 30. avgusta 2020. godine", navodi se u saopštenju SDP, koja je tradicionalni partner Đukanovićeve DPS tokom proteklih tri decenije. 

SDP, kažu, ne može imati kandidata koji tu stranku, članove i glasače SDP-a, kako tvrde, "naziva fašistima, samo zato što mu ukazuju na greške".

Ističu da su izbori 2. aprila značajan politički trenutak koji će, kako kažu, "usmeriti strateški pravac kojim će se kretati država Crna Gora".

"SDP nikako ne može da podrži kandidata Milatovića koji je predstavnik kleronacionalističkog talasa od 30. avgusta 2020. godine. Ne verujemo da političar koji je pod patronatom crkve, koga otvoreno podržava druga država i koji se zalaže i kao Krivokapićev ministar podržavao je promene nekih od temeljnih državotvornih politika, kandidat iza koga stoje ekstremisti poput Šešelja, Rakovića i sličnih, može da bude istinski i iskreni predstavnik građanske, Evropi okrenute Crne Gore....", navodi se,između ostalog, iz SDP-a.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa