Region

Policijski pretresi u više gradova Crne Gore, nađeni birački spiskovi, izborni materijal i kopije ličnih karata

Komentari

Autor: Vijesti

01/04/2023

-

19:25

Policijski pretresi u više gradova Crne Gore, nađeni birački spiskovi, izborni materijal i kopije ličnih karata
Ilustracija - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Policija Crne Gore saopštila je da je danas u više gradova sprovela akcije na otkrivanju i sprečavanju zloupotreba uoči sutrašnjih predsedničkih izbora.

Pretreseno je, kako su naveli iz policije, više lokacija, a radi se na prikupljanju dokaza i izjava osoba za koje su postojale informacije da su počinile krivična dela.

“Policija Crne Gore je u saradnji sa državnim tužilaštvima, u više gradova sprovela aktivnosti na otkrivanju i sprečavanju potencijalnih krivičnih dela u vezi sa zloupotrebom izbornog procesa, te su izvršeni pretresi na više lokacija i prikupljena obaveštenja od više lica”, saopšteno je na zvaničnom Tviter nalogu Uprave policije Crne Gore.

Policija apeluje na sve učesnike izbornog procesa da se pridržavaju zakona i na taj način doprinesu demokratskim uslovima za održavanje slobodnih izbora, navodi se u saopštenju.

“Upozoravamo da će sva lica, bez izuzetka, za koja se utvrdi da su izvršila KD protiv izbornih prava biti procesuirana”, saopštila je Policijska uprava Crne Gore.

 

Podgorička policija je u jednom od pretresa našla izborni materijal s imenima i oznakama, dok su u drugom pronašli biračke spiskove i kopije ličnih karata, rečeno je "Vijestima" nezvanično iz policije. O svemu je, dodaje se, obavešteno i tužilaštvo.

Takođe, policiji i tužilaštvu u Bijelom Polju je prijavljeno da su nepoznate osobe pokušale da uzmu lične karte od korisnika tamošnjeg Doma starih i drugih osoba, kako bi ih sprečili da glasaju u nedelju, navode Vijesti.

U jednom od pretresa našla izborni materijal s imenima i oznakama, dok su u drugom pronašli biračke spiskove i kopije ličnih karata, rečeno je nezvanično TVCG iz Uprave policije.

U Crnoj Gori je od ponoći na snazi izborna tišina, uoči drugog kruga predsedničkih izbora.

Građani će sutra birati između dva kandidata koja su osvojila najviše glasova u prvom krugu glasanja, aktuelnog šefa države i lidera DPS-a Mila Đukanovića i predsednika Pokreta Evropa sad Jakova Milatovića.

Miloš Nikolić, portparol i poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore saopštio je da  "upotreba policijskog aparata u cilju zastrašivanja građana predstavlja očajnički potez nelegitimne vlade i njenog premijera, kako bi se ovim nedelom preporučio za neke nove političke saveze".

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa