Region

Dodik: Milatović izabrao da se dodvorava Sarajevu

Komentari

Autor: Tanjug

07/04/2023

-

23:28

Dodik: Milatović izabrao da se dodvorava Sarajevu
Milorad Dodik - Copyright Tanjug/SRNA/Borislav Zdrinja

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je Milo Đukanović izgubio, ali da se plaši da je pobedila njegova politika usmerena protiv Srba.

"Novoizabrani predsednik Crne Gore Jakov Milatović o Srebrenici sudi onako kako je sudio i njegov prethodnik. Pozivanje na presude Međunarodnog suda, a ne pominjanje velikog stradanja Srba u i oko Srberenice i otpor Srba da priznaju zločin koji nisu počinili, govori da je Milatović izabrao da se dodvorava Sarajevu ne oklevajući da uvredi Srbe i Republiku Srpsku. Šteta, mislio sam da je antisrpska politika u Crnoj Gori poražena", istakao je Dodik.

Reagujući na izjavu Milatovića da je, kako kaže, "u Srebrenici počinjen genocid", Dodik je u izjavi Srni podsetio da Jakov Milatović nikada ne bi postao predsednik Crne Gore bez glasova Srba i da ga ta činjenica obavezuje na minimum obzira prema tom biračkom telu.

"I dalјe mislim da je Milatović manje loš izbor od Đukanovića, ali je takođe i manje težak protivnik za smenu od Đukanovića. Sledeći put kada budu glasali u Crnoj Gori Srbi bi morali znati za koga i koje politike glasaju. Jasno je da su ovoga puta glasali protiv Đukanovića, a ne za Milatovića", konstatovao je Dodik.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa