Region

Predsednik Opštine Budva odbija krivicu: "Ovo je politički motivisan proces"

Komentari

Autor: Tanjug

14/04/2023

-

11:34

Predsednik Opštine Budva odbija krivicu: "Ovo je politički motivisan proces"
Predsednik Opštine Budva odbija krivicu: "Ovo je politički motivisan proces" - Copyright Printscreen YouTube/Budva na prvom mjestu

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Opštine Budva Milo Božović, koji je priveden zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu odgovornu za najmanje tri transporta kokaina, sa indignacijom odbija krivicu i tvrdi da je njegovo hapšenje "politički motivisan proces", rekao je njegov branilac Miroje Jovanović.

Jovanović je sinoć kazao da ne znaju čime je Božović zaslužio ovakav tretman.

"Citiram Božovića - 'S indignacijom odbacujem optužbe SDT-a, ovo je politički motivisan proces'. To su njegove reči", rekao je Jovanović, objavljeno je na Fejsbuk stranici Demokratskog fronta.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) Crne Gore predložilo je pritvor do 30 dana za predsednika Opštine Budva Mila Božovića, javila je TVCG pozivajući se na svoja saznanja. Božović je uhapšen sinoć u svojoj kući i određen mu je tužilačko zadržavanje do 72 sata, nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT).

Odluku o predlogu tužilaštva, doneće sudija za istragu Višeg suda u Podgorici. Portparol SDT i tužilac Vukas Radonjić je rekao da se Božoviću na teret stavlja krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i tri krivična dela: neovlašćenja proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Pritisci na DF nikada nisu davali rezultate, podrška Božoviću"

Poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović izjavio je danas da se pokazalo tokom godina da bilo kakvi pritisci na taj politički savez ne daju rezultate.

"Pokazalo se više puta ovih godina da pritisci na DF, spolja ili iznutra, ne daju rezultate. Zato je važno, ako se neko iznova odlučio na obračun sa DF, da taj zna da je krenuo na one koji se nikad neće povući i kojima je borba za pravdu suština politike", kazao je Vučurović.

Kako kaže, to su valjda do sada naučili i kriminalci, kao i oni iz korumpiranog državnog aparata, policije, sudstva, tužilaštva, koji služe nekoj politici, domaćoj ili stranoj.

"Stojimo uz svakog našeg čoveka, stojimo uz Mila Božovića", zaključio je Vučurović, preneli su podgorički mediji.

Komentari (0)

Evropa