Region

Posle više od 30 sati iz pećine u Sloveniji izvučena povređena žena speleolog

Komentari

Autor: Tanjug

17/04/2023

-

08:22

Posle više od 30 sati iz pećine u Sloveniji izvučena povređena žena speleolog
Posle više od 30 sati iz pećine u Sloveniji izvučena povređena žena speleolog - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Žena speleolog koja je povređena u pećini kod sela Dolenja Vas, opština Cerknica u Sloveniji, posle više od 30 sati izvučena je iz pećine, sa 100 metara dubine. U akciji spasavanja učestvovalo je više od 100 ljudi, prenosi RTV Slovenija.

Speleološkinja, koja je povređena u subotu kada joj je na šlem pao kamen, prevezana je kolima Hitne u Cerknicu, a odatle helikopterom u ljubljansku Univerzitetsku bolnicu.

Spasioci su počeli da je izvlače u nedelju oko 23 sata, nakon što su prethodno proširili najuže prolaze u pećini. Lekari su sve vreme bili uz povređenu ženu, koja je bila bez svesti, ali u stabillnom stanju.

Izvlačenje iz pećine je trajalo oko tri i po sata. Spasioci su morali polako da miniraju najuže delove pećine, kako bi mogli da je iznesu.

Do nesreće je došlo u neistraženoj Vranjedolskoj pećini, a žena je zadobila teške povrede glave kada joj je kamen probio kacigu. Ona je ostala bez svesti 100 metara ispod površine.

U pećinu je ušlo šest speleologa, a kada je došlo do nesreće jedan od njih je izašao iz pećine i obavestio spasilačke službe.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa