Region

Uhapšen i peti nasilnik iz grupe koja je u Baru napala sportiste iz BiH, zvaničnici osudili incident

Komentari

Autor: Tanjug

17/04/2023

-

10:10

Uhapšen i peti nasilnik iz grupe koja je u Baru napala sportiste iz BiH, zvaničnici osudili incident
Uhapšen i peti nasilnik iz grupe koja je u Baru napala sportiste iz BiH, zvaničnici osudili incident - Copyright AP/Risto Bozović

veličina teksta

Aa Aa

Barska policija je identifikovala i uhapsila i petog učesnika incidenta, kada je grupa mladića pretukla dvojicu sportista iz Sarajeva, a reč je o B.K. (18).

On će tokom dana biti priveden tužiocu u ODT u Baru i na teret mu se stavlja krivično delo nasilničko ponašanje, rečeno je iz policije za podgorički portal CdM.

Dva maloletnika starosti 17 i 14 godina iz Bosne i Hercegovine, članovi AK Sarajevo koji su u Crnu Goru došli na pripreme, napadnuti su preksinoć u barskom naselju Šušanj.

Jedan od njih je teško povređen i hospitalizovan je u Kliničkom centru Crne Gore u Podgorici, dok je drugi zadobio lakše povrede.

Novoizabrani predsednik Crne Gore Jakov Milatović oštro je osudio napad koji se desio u Baru na mlade sportiste iz BiH. Poručio je da od nadležnih očekuje da u potpunosti ispitaju slučaj i adekvatno sankcionišu napadače.

"Nasilje moramo iskoreniti iz našeg društva i zbog građana CG, ali i zbog svih onih koji dolaze u našu zemlju", napisao je Milatović na Tviteru  – naveo je u Tviter objavi.

I drugi crnogorski zvaničnici i predstavnici stranaka najoštrije su osudili incident. Odlazeći crnogorski predsednik Milo Đukanović poručio je da Crna Gora ne pamti ovakav sramotni čin nasilja prema gostima kakav se desio u Baru.

"Divljački su napadnuti dečaci, mladi sportisti iz prijateljske BiH. Najporaznije od svega bi bilo ako taj vandalski incident ima nacionalni i verski predznak. Nadležni državni organi moraju slučaj rasvetliti do kraja, posebno imajući u vidu da se u poslednje vreme u Crnoj Gori sve češće susrećemo s vršnjačkim nasiljem. Na tome polažemo ispit i kao društvo, i kao država. Dotle, moje duboko izvinjenje Harunu i Aliji i njihovim roditeljima, našim prijateljima u BiH", napisao je Đukanović na Tviteru.

Incident je osudio i potpredsednik Vlade Crne Gore i predsednik SNP-a Vladimir Joković i poručio da je Bar, gradu koji je, kako je rekao, uvek bio pozitivan primer multiverskog i multinacionalnog sklada, što izaziva dodatnu zabrinutost.

"Takođe, upućujem izvinjenje mladićima i njihovim roditeljima uz iskrenu želju za brz oporavak. Ova situacija ima dodatnu težinu, samim tim što su u pitanju sportisti koji su došli u Crnu Goru na pripreme, uz minimum očekivanja da je njihova bezbednost neupitna. Ovakvi izolovani slučajevi nisu ogledalo Crne Gore i u Crnu Goru su svi dobrodošli, naročito mladi sportisti koji bi uvek trebalo da uživaju maksimalnu podršku. Očekujem efikasnu reakciju nadležnih institucija i naglašavam da fizičko nasilje mora biti strogo sankcionisano", saopštio je Joković.

Predsednik Opštine Bar Dušan Raičević uputio je javno izvinjenje mladićima iz Sarajeva koji su sinoć povređeni u incidentu u Baru, njihovim porodicama kao i AK ‘Sarajevo’ čiji su ovi mladi sportisti članovi.

"U ime Opštine Bar, svih građana Bara i svoje lično ime upućujem javno izvinjenje mladićima iz Sarajeva koji su sinoć povređeni u incidentu u našem gradu, njihovim porodicama kao i AK ‘Sarajevo”’čiji su ovi mladi sportisti članovi.  Koristim priliku da snažno osudim ovaj incident i huligansko ponašanje neodgovornih pojedinaca, čije necivilizovano i nečojsko ponašanje nije prava slika Bara već njihovog iskrivljenog odnosa prema stvarnosti", naveo je Raičević, preneli su podgorički mediji.

Komentari (0)

Evropa