Region

SDT odbio zahtev advokata predsednika Opštine Budva

Komentari

Autor: Tanjug

18/04/2023

-

13:56

SDT odbio zahtev advokata predsednika Opštine Budva
SDT odbio zahtev advokata predsednika Opštine Budva - Copyright Printscreen YouTube/Budva na prvom mjestu

veličina teksta

Aa Aa

Miroje Jovanović, advokat predsednika Opštine Budva Mila Božovića, koji je prošle sedmice priveden zbog navodne trgovine narkoticima, ocenio je pravnim skandalom odbijanje Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) da mu omogući pristup spisima predmeta protiv njegovog branjenika.

Božovića je uhapšen zbog, kako je saopšteno, osnova sumnje da je učinio krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i tri krivična dela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Božovićev advokat je saopštio za podgorički portal Dan da mu je SDT onemogućilo uvid u spise predmeta, što je, pravni skandal.

Prema njegovim rečima, to je "stil (bivšeg specijalnog tužioca) Milivoja Katnića i stiče se utisak kao da se on vratio u SDT".

"Odbili su mi da vidim bilo šta, dakle ne mogu da vidim niti jedan papir. Postupak je javan, nema oznake tajnosti, ovo je skandal nad skandalima...", rekao je Jovanović.

U rešenju sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, u koje je Dan imao uvid, stoji da se odbija zahtev advokata Jovanović Miroja iz Novog Sada, branioca okrivljenog Božović Mila i uskraćuje pravo na uvid i kopiranje spisa predmeta...".

U obrazloženju SDT navodi da je donelo Nardbu o proširenju istrage kkojom je obuhvaćen Božović zbog osnovane sumnje da je izvršio krivična dela koja mu se stavljaju na teret.

Specijalni državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić saopštio je ranije da je po nalogu državnog tužioca upućenog u Specijalno državno tužilastvo, Specijalno policijsko odeljenje lišilo slobode predsednika opštine Budva Mila Božovića jer postoje osnovi sumnje da je učinio krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i tri krivična dela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.
 

Komentari (0)

Evropa