Region

Dodik: Na sastanku potvrđen nacrt izjave, potpisivanje u ponedeljak

Komentari

Autor: Tanjug

21/04/2023

-

20:00

Dodik: Na sastanku potvrđen nacrt izjave, potpisivanje u ponedeljak
Milorad Dodik - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Na sastanku povodom zauzimanja jedinstvenog stava o imovini potvrdili smo jedan nacrt izjave koji ćemo tokom vikenda na svojim različitim stranačkim organima razmatrati, izjavio je danas predsednik Republike Srpske Milorad Dodik na konferenciji za novinare.

"Zakazali smo za ponedeljak da u Narodnoj skupštini RS potpišemo ovu izjavu i da se obratimo javnosti povodom odredbi koje se ovdje navode", rekao je Dodik posle sastanka povodom zauzimanja jedinstvenog stava o imovini na kojem su prisustvovali predstavnici koalicije okupljene oko SNSD i predstavnici SDS, preneo je portal "RTRS".

Predsednik Srpske je istakao da će nacrt izjave biti dostavljen predstavnicima političkih partija koje danas nisu bile prisutne na sastanku "kako bi i oni ocenili da li to valja, i da priđu zajedno celoj koaliciji".

"Srpska je odlučna da pitanje imovine neće biti razmatrano u Predstavničkom domu parlamenta BiH, jer bi to značilo da je titular imovine BiH, što nije tačno", napomenuo je Dodik.

On je dodao da će krajem iduće nedelje zakazati sednicu NSRS kako bi doneli odluku o povlačenju sudija Ustavnog suda iz Ustavnog suda BiH.

"Da legitimišemo Ustavni sud koji ionako nema nikakvog rezona da više postoji i radi. U ponedeljak ćemo se dogovoriti oko toga kada će biti zakazana sednica NSRS. Želimo da iskažemo opredeljenost Dejtonskom sporazumu, jer to je jedini način da ostane kakva takva BiH", naglasio je Dodik.

Vršilac dužnosti predsednika SDS Milan Miličević rekao je da su interes Srpske i državna imovina nešto najvažnije i da će dati najsnažniji odgovor iz Srpske. 

"Jesmo opozicija, ali nikada nećemo biti opozicija RS", poručio je Miličević.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa