Region

Komšić: Dodik nastavlja svojim putem ka konačnom otcepljenju

Komentari

Autor: Tanjug

22/04/2023

-

12:53

Komšić: Dodik nastavlja svojim putem ka konačnom otcepljenju
Željko Komšić - Copyright Tanjug AP/Armin Durgut

veličina teksta

Aa Aa

Član Predsedništva BiH Željko Komšić ocenio je danas da predsednik Republike Srpske Milorad Dodik "nastavlja svojim putem ka konačnom otcepljenju".

"Samo se nadam će napokon svi u Sarajevu postati svesni o čemu se zapravo radi. Isto se odnosi i na Čovića, a pogotovo na njegovo strateško partnerstvo sa Dodikom u svemu", napisao je Komšić na Fejsbuku.

"Gurati glavu u pesak i lagati samog sebe kako su se njih dvojica promenila, i da zapravo oni nisu problem nego smo problem mi koji ukazujemo na to, vodi nas upravo tamo gde i Dodik, ali i Čović hoće da dođemo - da sami odustanemo od Bosne i Hercegovine. Nažalost, oportunizam međunarodne zajednice po pitanju Dodikove, ali i Čovićeve politike, u ovom slučaju, jeste gašenje vatre benzinom", dodao je Komšić.

Predstavnici političkih partija u Republici Srpskoj održali su u petak sastanak u Banjaluci, na kojoj je utvrđena zajednička izjava kao odgovor na izjavu političara iz Federacije o državnoj imovini.

U radnoj verziji izjave, o kojoj će se parlamentarne političke partije izjasniti sledeće nedelje, navedeno je da će Srpska ponuditi FBiH potpisivanje sporazuma o mirnom razdruživanju ako se nastavi, kako je navedeno, antidejtonsko delovanje Ustavnog suda BiH i političkih predstavnika iz Federacije prema Republici Srpskoj.

Dodik je najavio za ponedeljak, 24. april, u 15.00 časova u Narodnoj skupštini RS novi sastanak, kako bi bila potpisana ova izjava, nakon što je razmotre stranački organi.

Komentari (0)

Evropa