Region

Cvijanović tražila da se glasa protiv članstva Kosova u SE, predstavnica BiH glasala po instrukcijama MSP

Komentari

Autor: Tanjug

25/04/2023

-

14:57

Cvijanović tražila da se glasa protiv članstva Kosova u SE, predstavnica BiH glasala po instrukcijama MSP
Željka Cvijanović - Copyright Tanjug AP/Armin Durgut

veličina teksta

Aa Aa

Srpska članica i predsedavajuća Predsedništva BiH Željka Cvijanović uputila je jasnu instrukciju uoči sednice Komiteta Saveta Evrope da predstavnik BiH treba da glasa protiv otpočinjanja procedure povodom zahteva za članstvo Kosova u Savetu Evrope.

Podsetila je da BiH nije priznala nezavisnost Kosova.

"Shodno prethodno navedenom predstavnik BiH na sednici Komiteta ministara Saveta Evrope prilikom utvrđivanja Dnevnog reda predmetne sednice treba glasati protiv predloženog Dnevnog reda", navedeno je u instrukciji Cvijanovićeve, koja je u posedu RTRS-a.

Takođe, uvažavajući zvaničnu poziciju BiH spram nezavisnosti Kosova Kabinet predsedavajuće Predsedništva BiH zatražio je od predstavnika BiH pri Savetu Evrope da glasa protiv otpočinjanja procedure povodom zahteva za članstvo Kosova u Savetu Evrope.

Zamenik ambasadora BiH u Strazburu Tanja Milašinović Martinović bila je juče uzdržana prilikom glasanja u Savetu Evrope o ulasku Kosova u ovu organizaciju.

Ambasador BiH u Savetu Evrope Orlić je rekao da je Milašinović bila uzdržana u skladu sa instrukcijama Ministarstva spoljnih poslova BiH. 

Komentari (0)

Evropa