Region

Demokratski front prestaje da postoji, Mandić: Stranke idu različitim putevima ka istom cilju

Komentari

Autor: Tanjug

14/05/2023

-

12:52

Demokratski front prestaje da postoji, Mandić: Stranke idu različitim putevima ka istom cilju
Demokratski front prestaje da postoji, Mandić: Stranke idu različitim putevima ka istom cilju - Copyright Facebook.com/printscreen/Demokratski front

veličina teksta

Aa Aa

Demokratski front (DF), politička koalicija u Crnoj Gori, prestaje da postoji, a Pokret za promene (PzP) na izborima će nastupiti samostalno, saopštili su danas lideri DF-a na konferenciji za novinare.

Demokratski front je doneo odluku da stranke konstituenti idu različitim putevima ka istom cilju, Crna Gora je pomirena zemlja, rekao je jedan od lidera DF-a Andrija Mandić, prenose Vijesti.

Lider Pokreta za promene (PzP) Nebojša Medojević saopštio je da je  zajednički cilj bio da se u Crnoj Gori desi srpsko-crnogorsko pomirenje i  demantovao napise da je bilo svađa među liderima DF-a.

Rekao je da će PzP nastupiti samostalno na izborima i da će imati reformski program.

Lider Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević je naveo da je DF, kada je započeo "veliko istorijsko putovanje" pre 11 godina postavio cilj - bespoštedna borba protiv Mila Đukanovića i Demokratske partije socijalista (DPS) i njegovih tekovina.

Demokratski front je politička koalicija zvanično osnovana u julu 2012. godine, od Nove srpske demokratije na čelu sa Andrijom Mandićem, Pokreta za promene na čelu sa Nebojšom Medojevićem i grupacije dotadašnjih funkcionera SNP-a koje su predvodili Milan Knežević i Predrag Bulatović. 

U stvaranju Demokratskog fronta učestvovale su i nestranačke ličnosti, među kojima je bio i Miodrag Lekić, koji je izabran za prvog predsjednika DF-a, s tim što ga je napustio 2015. godine. 

Ovoj koaliciji su vremenom pristupile i neke druge stranke, društvene organizacije i istaknuti pojedinci u Crnoj Gori, a kasnije je došlo i do istupanja pojedinih članica iz DF-a, tako da se sastav koalicije u više navrata menjao, ali ključni činioci su ostali.

Komentari (0)

Evropa