Region

Pucnjava u osnovnoj školi u Lukavcu: Maloletnik pucao u nastavnika engleskog jezika

Komentari

Autor: Tanjug

14/06/2023

-

09:36

Pucnjava u osnovnoj školi u Lukavcu: Maloletnik pucao u nastavnika engleskog jezika
Pucnjava u osnovnoj školi u Lukavcu: Maloletnik pucao u nastavnika engleskog jezika - Copyright Printscreen/klix.ba

veličina teksta

Aa Aa

U Osnovnoj školi u Lukavcu jutros se dogodila pucnjava u kojoj je teško ranjen nastavnik engleskog. Među povređenima nema dece, potvrdio je gradonačelnik Lukavca Edin Delić.

Kako prenosi Klix, upucan je nastavnik engleskog jezika, a napadač je učenik G.M. (2008) koji je zbog lošeg vladanja prebačen u drugu školu. Naime, on je jutros došao u bivšu školu naoružan i tražio zaoslenog N.O. u kojeg je pucao u predelu glave.

"Molim roditelje da obuzdamo paniku. Počinilac je maloletno dete i odmah je uhapšen. Težak dan", saopštio je Delić.

Učenik je stavljen pod kontrolu policije, a policija trenutno vrši uviđaj na terenu.     Portal piše da je učenik pucnjavu počinio iz osvete jer je izbačen iz škole, a svoje pretnje je i ranije najavljivao.

Portparol Univerzitetskog kliničkog centra Ersija Aščerić Mujedinović rekla je da je u u ovoj zdravstvenoj ustanovi hospitalizovan pacijent čiji su inicijali O.N. zbog prostrelne povrede vrata.

"Pacijent je intubiran i u toku je operativni zahvat", navela je Mujedinovićeva.

Nadležni su saopštili da se sa ovim incidentom završava i nastava u svim školama na području Tuzlanskog kantona.

Maloljetnik G. M. od ranije je poznat po neprimerenom ponašanju, a zbog lošeg vladanja iz navedene škole je prebačen u drugu. Zbog toga je, kažu, javno govorio da priprema osvetu, međutim na to su se apsolutno svi oglušili. Nikakve reakcije nije bilo, a on je svoj jutros sproveo u delo, piše portal.

U sve je odmah uključen Centar za socijalni rad, a u toku su kontakti sa određenim medicinskim i drugim nadležnim institucijama u vezi sa postupanjem sa detetom u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa decom i maloletnicima u krivičnom postupku, saopšteno je iz kantonalnog tužilaštva.

 

Komentari (0)

Evropa