Region

Hrvatska vojska izvlači poslednje ostatke mađarskog helikoptera koji se u sredu srušio kod Drniša

Komentari

Autor: Tanjug

25/06/2023

-

16:24

Hrvatska vojska izvlači poslednje ostatke mađarskog helikoptera koji se u sredu srušio kod Drniša
Hrvatska vojska izvlači poslednje ostatke mađarskog helikoptera koji se u sredu srušio kod Drniša - Copyright TANJUG/HINA/MARIO STRMOTĆ

veličina teksta

Aa Aa

Hrvatska vojska od jutros učestvuje u izvlačenju poslednjih delova mađarskog helikoptera, koji se srušio u sredu kod Drniša, kada su poginule tri osobe, saopštilo je hrvatsko Ministarstvo odbrane.

  U izvlačenju helikoptera učestvuje oko 60 pripadnika hrvatske vojske, odnosno Hrvatske kopnene vojske, Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva, Komande za podršku, Vojne policije i Operativne vatrogasne komande, prenosi Hina. 

  Sa pripadnicima hrvatske vojske na terenu sarađuju Nemci zaposleni u kompaniji "Airbus", koji su angažovani na rastavljanju poslednjih delova helikoptera.

  U izvlačenju učestvuju i pripadnici Državne interventne jedinice civilne zaštite, zaposleni u Upravi civilne zaštite, policijski službenici, vatrogasci i pripadnici Hrvatske gorske službe spasavanja.

Mađarski helikopter Airbus H145M bio je na obuci u Hrvatskoj, a srušio se u sredu oko 12 sati u blizini Drniša, kod Pakovog Sela, na povratku sa zadatka na matični aerodrom u Zemuniku Donjem. 

U padu helikoptera poginula su tri člana posade.


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa