Region

Vujović: Crna Gora je po cenama konkurentna u odnosu na druge turističke destinacije

Komentari

Autor: Tanjug

30/06/2023

-

12:12

Vujović: Crna Gora je po cenama konkurentna u odnosu na druge turističke destinacije
Vujović: Crna Gora je po cenama konkurentna u odnosu na druge turističke destinacije - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Crna Gora je po cenama konkurentna u odnosu na druge turističke destinacije, izjavila je portparol Nacionalne turističke (NTO) organizacije Milena Vujović i izrazila nadu da će privreda biti pažljiva u eventualnim poskupljenjima, odnosno da na taj način neće negativno uticati na sezonu.

Vujović je gostujući u Jutarnjem programu TVCG podsetila da je u prva četiri meseca ove godine Crnu Goru posetilo 20 odsto više gostiju nego 2019. Kaže da je prema poslednjim podacima lokalnih turističkih organizacija, trenutna posećenost na nivou rekordne 2019.

Govoreći o cenama smeštaja, koje NTO prikuplja od lokalnih turističkih organizacija, Vujojvić kaže da se, na primer, u Herceg Novom, cene privatnog smeštaja kreću od 10 evra, Tivtu od 15 evra, u Budvi od 20 evra i od 25 u Kotoru. 

"To su cene smeštaja po noćenju za jednu osobu. Kada je u pitanju hotelski smeštaj u Budvi možete naći hotelski smeštaj već od 28 evra, u Herceg Novom od 30, u Kotoru od 63 i u Tivtu od 40 evra, naravno sve zavisi od kategorije", rekla je Vujović.

Prema njenim rečima, cene pokazuju da Crna Gora ima ponudu za svakog.A, kada je reč o plažnom mobilijaru razlike u ceni nema u odnosu na prošlu godinu i za sada nemaju informaciju da će biti poskupljenja.

"Trentno se cene plažnog mobilijara u Budvi kreću od 15 evra, u Kotoru i Tivtu takođe 15 evra i u Herceg Novom od 10 evra. Mi se nadamo da će privreda biti pažljiva u formiranju cena i u eventualnim daljim poskupljenjima i da neće na taj način negativno uticati na sezonu", navela je Vujović.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa