Region

Bivša predsednica Vrhovnog suda Crne Gore saslušana po anonimnoj prijavi, negirala krivicu

Komentari

Autor: Tanjug

12/07/2023

-

12:23

Bivša predsednica Vrhovnog suda Crne Gore saslušana po anonimnoj prijavi, negirala krivicu
Bivša predsednica Vrhovnog suda Crne Gore saslušana po anonimnoj prijavi, negirala krivicu - Copyright Prinskrin/Youtube/CEDEM

veličina teksta

Aa Aa

Bivša predsednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica saslušana je jutros u Specijalnom državnom tužilaštvu u svojstvu osumnjičene za zloupotrebu službenog položaja, a u sklopu nove istage koju je otvorilo Specijalno državno tužilaštvo (SDT). 

Advokat Zdravko Begović je novinarima nakon saslušanja rekao da je Medenica saslušana po anonimnoj prijavi u vezi sa događajem sa jednim sudijom sa severa, iz 2019. i 2020. godine.

Prema njegovim rečima, radi se o anonimnoj krivičnoj prijavi koja na, kako je rekao, "jedan bizaran način" opisuje događaj sa kojim Medenica "nema suštinski nikakve veze". Begović kaže da je ona iznela odbranu i negirala izvršenje krivičnog dela.

"Događaj koji joj navodno stavljen na teret apsolutno nije bio u njenoj nadležnosti kao predsednice Vrhovnog suda, o svemu tome je trebao odlučivati sudski savet. Radi se o jednoj, moram opet ponoviti, anonimnoj prijavi. Ponavljam da je više zlurada nego utemeljena i očekujem da će rezultat takve prijave biti onakav kakav je i sama prijava da ce biti odbačena od tužilaštva“, naveo je Begović, preneo je portal podgoričke Adria TV.

Medenica je, inače, prvi put uhapšena u aprilu prošle godine, i SDT je tereti da je deo kriminalne organizacije koju je formirao njen sin Miloš. 

Vanraspravno veće Višeg suda potvrdilo je 15. februara optužnicu protiv Miloša i Vesne Medenice i kriminalne grupe. Zvanično, Specijalno državno tužilaštvo optužnicu je predalo 17. oktobra 2022. godine.

U tom postupku, Medenicu terete za primanje mita, protivzakoniti uticaj i navođenje na protivzakoniti uticaj i zloupotrebu službenog položaja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa