Region

Viši sud ponovo doneo rešenje o ukidanju pritvora Vesni Medenici

Komentari

Autor: Vijesti, CdM

21/11/2022

-

14:12

Viši sud ponovo doneo rešenje o ukidanju pritvora Vesni Medenici
Viši sud ponovo doneo rešenje o ukidanju pritvora Vesni Medenici - Copyright Prinskrin/Youtube/CEDEM

veličina teksta

Aa Aa

Viši sud u Podgorici ponovo je doneo rešenje o ukidanju pritvora nekadašnjoj predsednici Vrhovnog suda Vesni Medenici. Dan ranije Apelacioni sud prihvatio je žalbu Specijalnog državnog tužilaštva i ukinuo rešenje o puštanju Medenice iz spuškog pritvora gde je provela skoro sedam meseci.

"U skladu sa rešenjem Apelacionog suda, kojim se ukazuje da nisu dati dovoljni razlozi za produženje pritvora, te se ukazuje na nove okolnosti koji su navedeni u žalbi SDT-a, sud se u novom rešenju u potpunosti osvrnuo na ukidne razloge, te nove okolnosti navedene u žalbi, za koje još jednom ukazujemo da se radi o okolnostima koje su SDT-u bile poznate i prethodno, pa je analizom istih došao do zaključka da raspoložive činjenice ne ukazuju na konkretnu opasnost od bekstva, koja bi opravdavala produženje pritvora kao mere obezbeđenja prisustva okrivljene u daljem toku postupka ili neke druge mere za obezbeđenje prisustva usled čega je odlučeno da se odbije predlog SDT-a", navodi se u saopštenju Višeg suda.

Podsećamo, Medenici je 11. novembra odlukom Višeg suda ukinut pritvor nakon žalbe odbrane Apelacionom sudu na prethodno rešenje kojim joj je bio produžen boravak u Istražnom zatvoru. Njen sin Miloš ostao je u zatvoru.

SDT je predalo optužnicu protiv Vesne Medenice i još jednog broja lica zbog sumnje da su počinili teška krivična dela, uključujući i stvaranje kriminalne organizacije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa