Region

Odložena kontrola optužnice protiv Vesne Medenice

Komentari

Autor: Tanjug

25/11/2022

-

11:44

Odložena kontrola optužnice protiv Vesne Medenice
Odložena kontrola optužnice protiv Vesne Medenice - Copyright Prinskrin/Youtube/CEDEM

veličina teksta

Aa Aa

Kontrola optužnice podignuta protiv bivše predsednice crnogorskog Vrhovnog suda Vesne Medenice i još 16 osoba, odložena je danas na neodređeno vreme, nakon što je jedan od advokata odbrane Zoran Piperović tražio izuzeće tročlanog sudskog veća.

Piperović je naveo da je veće jasno saopštilo da postoji osnovana sumnja, u jednom od rešenja o (ne)osnovanosti pritvora, te da već ima svoj stav.

"Fakat je da ste govorili o osnovanoj sumnji, a ako ste to naveli onda smatrate da postoje i dokazi za tu osnovanu sumnju. Stoga je nepotrebno da mi danas iznosimo naš stav o dokazima i osnovanoj sumnji", naveo je, između ostalog, Piperović, preneo je portal podgoričkog Dana.

Ovo je treći put da se odlaže kontrola optužnice protiv Medenice.

Optužnica Medenicu tereti za krivična dela stvaranje kriminalne organizacije, produženo krivično delo krijumčarenje, produženo krivično delo davanje mita, primanje mita, protivzakoniti uticaj i navođenje na protivzakoniti uticaj, zloupotreba službenog položaja, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, teška tjelesna povreda i sprečavanje dokazivanja.

Medenica, koja je 17 godina provela na čelnim pravosudnim funkcijama u Crnoj Gori, uhapšena je 17. aprila na podgoričkom aerodromu. Njen sin Miloš Medinica je i dalje u pritvoru.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa