Region

Gradonačelnica Sarajeva podnela još jednu prijavu protiv kolege iz Istočnog Sarajeva

Komentari

Autor: Tanjug

14/07/2023

-

10:34

Gradonačelnica Sarajeva podnela još jednu prijavu protiv kolege iz Istočnog Sarajeva
Gradonačelnica Sarajeva podnela još jednu prijavu protiv kolege iz Istočnog Sarajeva - Copyright Prinskrin/Youtube/Grad Sarajevo

veličina teksta

Aa Aa

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić podnela je još jednu krivičnu prijavu protiv kolege iz Istočnog Sarajeva Ljubiše Ćosića, ovog puta Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Prvu prijavu Karić je protiv Ćosića podnela Tužilaštvu BiH, zbog table postavljene na ulazu u Istočno Sarajevo na kojoj je bio istaknut broj Srba koji su tokom poslednjeg rata morali da napuste Sarajevo.

Jedna od tabli juče je uklonjena, jer se, navodno, nalazila na teritoriji Federacije BiH, a Ćosić kaže da "njima ne smeta tabla, već istina da je Sarajevo tokom rata moralo da napusti 157.000 Srba".

"Nakon što je nesumnjivo utvrđeno da se tabla za lažne informacije nalazi na području Federacije BiH, pripremili smo još jednu krivičnu prijavu", napisala je Karić na Fejsbuku.

Prethodnu prijavu, Karićeva je protiv Ćosića podnela zbog, kako je navela, podsticanja nacionalne, verske i rasne mržnje. Karićeva u objavi na društvenim mrežama poziva kantonalno tužilaštvo da, kako navodi, hitno reaguje, uz tvrdnju da je reč o teškom krivičnom delu.

Ćosić je juče, nakon što je tabla uklonjena, rekao da se ona na istom mestu nalazila proteklih deset godina, i da je sada idealna prilika da se tačno odredi linija razgraničenja između dva entieta u BiH.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa