Region

Konaković zamolio Sijarta da lobira kod političara u Republici Srpskoj "da se vrate na postavke stabilnosti"

Komentari

Autor: Tanjug

14/07/2023

-

16:17

Konaković zamolio Sijarta da lobira kod političara u Republici Srpskoj "da se vrate na postavke stabilnosti"
Konaković zamolio Sijarta da lobira kod političara u Republici Srpskoj "da se vrate na postavke stabilnosti" - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Ministar spoljnih poslova u Savetu ministara BiH Elmedin Konaković sastao se u Budimpešti sa ministrom spoljnih poslova Madarske Peterom Sijartom i zamolio ga da lobira kod političara u Republici Srpskoj "da se vrate na postavke stabilnosti", piše Klix.

Konaković je, kako se navodi, između ostalog rekao da nema ništa protiv regionalne saradnje bilo kojeg od entiteta sa bilo kojom državom sve dok se poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Bosne i Hercegovine, a da to Mađarske vlasti ne dovode u pitanju. Poručio je i da je dobio ideju da Mađarska bude deo sajma u gradu Tešnju.

"Imamo mnogo zajedničkih briga u oblasti energetike i na njima moramo zajednički raditi i sarađivati. Topli domovi su jedan od osnovnih prioriteta. U spoljnoj politici meni je na prvom mestu BiH i svi građani, radimo sve da zadržimo mlade ljude koji idu više nego što bi mi to želeli", rekao je Konaković.

Poručio je da se radi na tome da se priča o Berlinskom procesu usvoji što pre i da su blizu usvajanja dva sporazuma, ali i trećeg kako bi se napravila mobilnost radnih ljudi i sirovina u korist svih.

"Razumevanje svih političara u BiH jako je važno i zamolio sam da dobre veze sa političarima u RS (Sijarto) iskoristi  da objasni koje benefite donosi priča EU, zbog krize koja se dešava, da objasni da lobira da se vratimo na postavke koje znače političku stabilnost, a iz koje možemo iskreirati neke nove ekonomske prilike", kazao je, između ostalog, Konaković.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa